fredag 28. januar 2011

Hest er best

«Hest er best, ingen protest. Den som sier imot, er en idiot.»
Dette sto skrevet på pennalet mitt da jeg gikk på barneskolen. Og på ranselen min. Og på baksiden av alle notatbøkene mine.

Rosette, e. Gazpon, u. Stanitza (e. Stanford). Født 1992. 
Hadde det ikke vært for at den økonomiske situasjonen endret seg og jeg fikk den skaden jeg fikk, hadde nok hest fremdeles vært en stor del av hverdagen min. Nå går det nesten bare i hund, men jeg savner veldig det å ha hest. Det er ikke bare det å ri jeg savner, men alt det rundt. Miljøet på stallen, pusse utstyr, hestelukten, å reise på treninger eller stevner – men samtidig savner jeg ikke alle bekymringene som følger med. Nå er jeg så heldig at Rosette, min andre og siste hest, fremdeles lever og hun bor heller ikke så langt unna. Hun står på en liten stall i Fetsund sammen med to fjordinger og to islandshester. Der har hun stått siden jeg solgte henne som 8-åring. Nå er hun snart 19! Tiden flyr. Jeg kan ri henne flere dager i uken om jeg ønsker det, men det blir dessverre bare en sjelden gang. Nå er det vel et halvt år siden sist jeg red henne, så nå var det virkelig på tide.

I dag tok jeg derfor med meg Spiff og dro og besøkte henne. Hun har ikke gått så mye i det siste og var i tillegg litt hoven i et framben, så jeg tok henne bare ut på en liten tur i dag. Men herlig var det å være tilbake i salen! Heldigvis var hun ikke halt og hun gikk på med toppede ører, akkurat slik hun pleier. Og hun var så sosial og søt i dag. Rosette er bare snill og vennlig, men egentlig ikke så veldig kosete og kan virke litt reservert. Mulig hun syntes det var litt stas at jeg kom i dag, men det kan selvfølgelig også ha en sammenheng med at jeg hadde med meg 1,5 kg gulrøtter. ;)

«Skal vi på tur i dag?»

 «Hallooo! En gulrot til, takk!»
 
«Gulroooooot!»

 «Endelig …»

«Mmm …»

Jeg blir egentlig litt sjøsyk av slike bilder, men prøver å fornye meg litt her. Spiff var den heldige utvalgte som fikk være med på ridetur i dag.  

Ikke å lett å ta bilder og gi gulrot samtidig.  

Jeg prøvde meg også på et selvportrett. Det var i hvert fall ikke lett! Vi skal jo liksom se bra ut begge to, samtidig har jeg ikke sååå lange armer og jeg har bare ned til 18 mm brennvidde på objektivet, men jeg synes dette ble ok. 

I går gikk jeg en tur med hundene på Østmork i Losby. Der har de faktisk måkt en liten turvei et stykke. Ikke verst! Derimot er det virkelig verst at enkelte hundeeiere lar hundene sine gjøre fra seg midt på turveien og ikke plukker opp. Det er ikke rart om hundemotstanden øker. Jeg kom meg ikke av gårde før solen hadde forsvunnet ned bak åsen, så jeg fikk dessverre ikke benyttet meg av solen som skinte så fint like før. Men jeg tok noen bilder av hundene som jeg likevel legger ut. Skal prøve meg på dette igjen en dag jeg går tur mens det er sol. Jeg tok noen slike bilder i sommer også (eller var det året før?). Kan ikke noe for det, men sånne litt "gale" actionbilder liker jeg veldig godt!

Casir fanger godbit. Jeg skal love at det ikke er enkelt å holde kameraet stødig, få med hele hunden på bildet og kaste godbiten riktig retning samtidig! Her har jeg brukt 50–150 mm-objektivet (det er best i litt dårlig lys), så jeg kan heller ikke sitte altfor nærme hundene. 
Fineste Cisco. Her digger jeg uttrykket. 
Spiff. Han er egentlig ikke så flink til dette, for han blir så altfor intens og ivrig at han ofte ender med å klappe igjen munnen før gobiten har kommet helt frem, så da spretter den vekk igjen. Men her beregnet han fint.  

Konsentrert Spiff.
 
Casir. Synes godt han kunne ha spyttet litt først. Ikke særlig lekkert med alle slimtrådene. 

6 kommentarer:

 1. Ann Cathrin:
  Fine bilder, Kirsti. Fortsett med eksperimentene!

  Svar: Det skal bli. :)

  SvarSlett
 2. liv og laika:
  når ørene bøyes framover og de dytter borti deg med en myk mule... vakkert dobbelt portrett, mildt og utrykksfullt!

  Svar: Myke muler er noe av det beste som er. Hyggelig at du likte portrettet. :)

  SvarSlett
 3. Tonje:
  Tittet innom her:) Herlige bilder av hest og hunder! Ha en fin helg:)

  Svar: Takk, takk! :)

  SvarSlett
 4. Linda:
  Så flotte bilder, som alltid ;) Kult med nærbilder av hestehoder :)

  Svar: Takk for det! Jeg har tenkt ut noen flere ting jeg skal prøve å få festet til minnebrikken neste gang jeg skal til Rosette. ;)

  SvarSlett
 5. Tone:
  Koselig det med hest. Men jeg savner ikke å ha det. Kule fange bilder. Cisco ser jo helt gal ut. he he

  Svar: Det blir noen litt festlige uttrykk på disse fang-godbiten-bildene, ja. :)

  SvarSlett
 6. Linn:
  Så koselige bilder! Og Rosette er jo en helt nydelig hest, fantastisk at hun er over 18. Liker eksperimenteringen din også, og selvportrettet ble fint! Om du vil ta flere selvportrett kan du jo prøve selvutløseren :)

  Svar: Takk! Ja, Rosette er bare vakker. Da min første hest var 19, var han for lengst helt grå over øynene. Rosette er fremdeles helt rød og like vakker som da hun var 5. :)

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.