tirsdag 8. mars 2011

Lus

Helt tilfeldig oppdaget jeg en lus ved siden av Spiffs øye i dag. Damn. Ikke det jeg hadde sett for meg nå, for jeg hadde allerede avtalt at jeg skulle hente Rikke i morgen, låne henne til torsdag kveld eller fredag morgen og ha henne med på treninger både onsdag og torsdag. Jeg skal jo liksom gå klasse I med Rikke om ikke så lenge, så jeg trenger definitivt å trene henne så mye som mulig og det er mye lettere om jeg kan ha henne hjemme et par dager enn å reise ut til henne for å få til en økt.

Jeg har ikke sett at Cisco eller Casir har klødd seg noe mer enn normalt (Casir klør jo alltid litt pga. allergien, men han har hatt en lang periode som har vært rolig), men i kveld har jeg sett at Spiff har klødd seg en del. Om jeg fant flere lus? Jeg har foreløpig ikke funnet noen på Cisco, kun én på Casir, men Spiff – han er helt full! Foreløpig har jeg plukket ca. 40 stk. av ham og det har kun vært på hodet! Jeg kan jo bare forestille meg hvor mange lus han har på seg som jeg ikke har funnet, for ikke å snakke om eggene. Ekle, ekle greier. Jeg følte for å bade hundene, så det er jeg akkurat ferdig med nå. Jeg har fått skikkelig god service fra veterinærklinikken jeg bruker; Stronghold til alle mine + Mascot (som var hos meg i helgen) ble levert på døra i sta, så det skal jeg ta på dem straks. Ny kur om tre uker fordi Spiff er så hardt angrepet. Er litt overrasket over at jeg ikke har oppdaget det før nå, særlig med tanke på hvor mange lus jeg har funnet og at han derfor mest sannsynlig har gått med det en stund, men han har altså ikke klødd og jeg pleier jo ikke å sjekke for lus med mindre jeg har mistanke. Ellers er jeg i gang med å vaske hundetepper og det kommer jeg til å gjøre jevnlig fremover i tillegg til støvsuging og gulvvask. Ja, ja. Jeg kommer i hvert fall til å få det veldig rent og pent her fremover!
Ekle lusa som vi ikke hadde lyst på besøk av nå. Eller noen gang. Dyrt blir det også når alle hundene skal behandles to ganger med Stronghold. En behandling til alle fire kom på over 1000 kroner. 

Oppdatering 9. mars: Har nå plukket ca. 100 lus av Spiff! De har sikkert akkurat blitt klekket, for de er bitte små. Har ikke funnet noen flere på de andre to. Yuk!

3 kommentarer:

 1. Tone:
  å fytti grisen. Begynner å klø selv i ren sympati... Stakkar spiff, han får alt om dagen han.

  Svar: Jeg klør litt selv også. ;) Ja, Spiff har vært litt uheldig i det siste, men det er jo jo heldigvis ikke alvorlige ting. Bare litt kjedelig at vi går glipp av så mange fellestreninger. :(

  SvarSlett
 2. Kari:
  Uuuuh, yækk!!
  Har, *banker hardt i bordet* aldir hatt lus på noen hund og håper virkelig jeg slipper det.
  Lykke til med behandlingen, håper det går fort over!!!!

  Svar: Heldig, du! Alle mine hunder har hatt lus minst en gang. :( Jeg er i hvert fall veldig glad for at lusa ikke går på mennesker og at de ikke overlever mange timene uten tilgang til en hund. :)

  SvarSlett
 3. Linda:
  Å, fy flate! Det var voldsomt! Får håpe det holder med to kurer da, når han har så mye..jeg måtte ha to kurer på mine, enda jeg bare fant ei lus på hver av dem..det er noe dritt altså!

  Svar: Jeg håper virkelig det holder med to kurer, eller blir dette et meget kostbart prosjekt!

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.