torsdag 30. mai 2013

Valpekurs, sosialisering og miljøtrening

Det går i ett om dagen, så jeg beklager at det går litt tid mellom hvert innlegg! Swim og Casper er med på bilturer nesten daglig nå, og de har også vært med meg på jobb noen dager. Dvs. at de også har fått møte andre valper og mennesker. Jeg har også tatt dem med på besøk til noen venner av meg slik at de har fått møte flere barn igjen. Her hjemme koser de seg i hagen og noen ganger utenfor hagen og til og med på veien (veldig glad for at det kun kjører noe få biler forbi i døgnet), så de må voktes hvert sekund! I dag hadde jeg med begge to og Seven til Lillestrøm for litt miljøtrening. De har passert mange mennesker, noen hunder, folk som har holdt på med bråkete maskiner, de har hørt sirenen fra brannbil, lastebiler og tordenvær. De er nysgjerrige og uredde, så det eneste de til nå har reagert på med skepsis, er bjeffing fra fremmede hunder. Jeg har fått tilbakemelding på at Dennis også har reagert på det, så jeg må bare huske å si at dette er helt normalt. «Alle» valper reagerer på bjeffing fra fremmede hunder de første gangene de hører det, men det pleier raskt å gå seg til.

Casper på tur i skogen her om dagen. 
På byturen i dag tok vi også et par pauser der vi satt oss ned på en benk, og alle tre valpene (Seven er 8 måneder nå, så han er fremdeles en valp selv om han ikke ser sånn ut sammenlignet med Swim og Casper) satt eller la seg rolig ned uten å si en lyd. Det er utrolig behagelig å ha hunder som finner roen selv, så jeg anbefaler alle å gjøre dette jevnlig.

Det er skikkelig kult her ute på veien, altså. Hilsen Swim og Casper. 
Ellers har Dennis og Nella begynt på valpekurs denne uken. Dennis startet på tirsdag. Han går på kurs i Slemmestad på hundeskolen der jeg tok min instruktørutdannelse og senere jobbet i noen år. Tilbakemelding fra den første timen var at Dennis virker som en hund som lærer raskt og at han var veldig flink til å sitte og ligge. Fin start! Jeg gleder meg til å høre mer. Nella startet på kurs i går, og jeg er så heldig at hun begynte på kurs hos meg. Kursopplegget er det samme som der Dennis går, men ettersom jeg ikke har egne lokaler, reiser jeg hjem til folk på den første timen. Nella ble veldig glad for å seg meg igjen, og det var selvsagt herlig å se igjen henne også. Nella var akkurat slik jeg opplever Swim og Casper – ivrig og fokusert. Jeg gleder meg til å følge henne videre også. Etterpå fikk Nella, Swim og Casper leke litt sammen. Nella var helt i hundre, mens gutta boys prøvde å være så kule at de nesten ikke gadd å hilse på henne. Etter hvert var det litt gøy å møte Nella allikevel. Indy skal også begynne på valpekurs hos meg, så vi skal bare sette opp en time for oppstart snart. Per-Erik gikk på valpekurs hos meg for snart 5 år siden med schæferen han har, så han har vært gjennom dette før, men det blir jo allikevel annerledes med ny hund.

Seven og Casper kuler'n i hagen. 

Swim skal ikke på valpekurs, men går rett inn i jobben som demohund sammen med resten av gjengen. Det kommer han nok til å begynne med til uken. Casper kommer også til å være med på det så lenge han er her. I helgen skal vi tilbake til hestene igjen, og jeg håper de også skal få se noen høner da. Ellers går båndtreningen veldig fint, innkalling på fløyte er de stort sett flinke på, og så blir det mest sitt og kontakt. Jeg vil ikke gjøre for mye med Casper, for jeg regner med at hans eiere har lyst til å gjøre ting på sin måte, så vi holder oss til det helt grunnleggende. Med Swim har jeg begynt med litt utgangsstilling og fri ved fot, mens begge to også er i gang med litt bli sittende. Med Swim har jeg begynt med litt flatdekk. Jeg har tenkt å lære ham begge variantene, så får vi se hva jeg ender opp med å bruke hvor i lydigheten.

Casper og Seven. 
Swim.

1 kommentar:

  1. Flotte bilder av fine dyr. Denne gangen ble jeg spesielt begeistret for hestebildene

    Ann Cathrin

    SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.