Om oss


Jeg heter Kirsti og holder til i Vestbygda i Aurskog, i et lite rødt hus omkranset av skog og mark på alle kanter. Her bor jeg sammen med samboeren min Kristian, fem flat coated retrievere, tre jämthunder og tre katter.  Mesteparten av fritiden brukes på turer i skogen og på jakttreninger, men med noen års mellomrom kommer det til å dukke opp noen valpekull her. Mens flattene brukes til jaktprøver, working tester og som apportører på jakt når anledningen byr seg, brukes Kristians jämthunder på elgjakt. 

Navnet Nifty Dude kommer fra den aller første hunden som var bare min – storpuddelen Cisco, eller Bravissimo's Nifty Dude som han het på papiret. Han var en herlig hund med en stor personlighet. Da jeg lagde en hjemmeside tidlig på 2000-tallet, fikk den navn etter ham. I mange år hadde jeg en fin flokk med hunder med Cisco i spissen som jeg kalte for mine «nifty dudes», dermed føltes det også ganske naturlig å søke om det som kennelnavn. Så får jeg heller leve med at det kan virke som et litt snodig navn for tispene som blir født her. 

Jeg har hatt hunder siden 1988. Det startet med dvergpuddelen Tim, deretter Cisco (født i 1999), og så dvergpuddelen Mascot (N UCH Micane's Little Royal Highness). I 2003 begynte jakten på en ny rase, og jeg fikk min første flat coated retriever, Casir (Klokkeråsen's Shakespeare). Planen med ham var å konkurrere i lydighet. Casir sjarmerte meg i senk med sitt herlige vesen og positive innstilling til alt her i livet, så to år senere kjøpte jeg fetteren hans, Spiff (Klokkeråsen's Xellent Choice). Med disse to ble interessen for jaktprøver vekket, men av forskjellige årsaker var det allikevel lydighet vi trente mest. 

I 2008 ble Rikke (Work of Time's Born to be Nifty) født, og i 2013 fikk hun sitt første og eneste kull. Fra det kullet beholdt jeg Swim, som er pappa til mitt andre kull. For tiden har jeg fem flatter: Swim, Snow, Six, Wish og Whisper. Rikke var moren til Swim, og Swim er faren til Six, Wish og Whisper. De tre sistnevnte er nesten 4. generasjon jeg har, for Spiff var kullbroren til oldemoren deres Tippi (Rikkes mamma). Snow er min tyske import fra britiske linjer, og hun fikk sitt første kull i februar 2019. Det er altså hun som er moren til Wish og Whisper. Jeg deltar på jaktprøver og working tester med alle hundene, med unntak av Six som bare trenes for aktiviseringens del, da han ikke trives så godt i prøvesettinger..  

Jeg har jobbet som hundeinstruktør siden 2002 og drevet Romerike Hundeskole siden 2004, så det går for det meste i hund. Og jeg elsker det! 

Kontaktinfo:
Kirsti Ekstrøm
Ringkollveien 54 
1925 Blaker 
Tlf. 400 68 881
E-post: ke@niftydude.com
Her bor vi.