Valpekullet 2019

De nybakte foreldrene.
Natt til søndag 17. februar ble det født syv nydelige valper; fem tisper og to hanner. De er leveringsklare i begynnelsen av påsken.

Foreldrene til valpene er Snow og Swim, som begge eies av og bor hos meg. Swim er i tillegg født hos meg. Dette er et kull jeg har gledet meg til lenge og som jeg håper vil gi noen skikkelig fine valper! Både Snow og Swim er selvsagt friske og velfungerende hunder. Ved siden av å være noen fantastiske hunder å ha i hverdagen, har de også vist mange fine kvaliteter jaktlig. Jeg håper og tror de vil utfylle hverandre bra.

I jakttreningen viser begge en fin kombinasjon av ro under passivitet og fart i arbeid, men de må begge trenes slik at forventningene ikke blir for høye. Swim skrudde seg litt opp sist sesong, noe som gikk ut over konsentrasjonen og følsomheten, og jeg så også litt tendensen hos Snow. Swim går i EK (eliteklassen, som er den høyeste klassen) og har 2. premie som beste resultat, samt bestått elite som beste resultat på working test, mens Snow fikk opprykk til EK i november og skal debutere i den klassen over sommeren eller neste sesong.

Swim som valp.
Begge to markerer bra. Mens Swim gjør veldig gode søk, er Snow et råskinn. De er samarbeidsvillige, men trenger mer dirigeringstrening før de briljerer der. Jeg føler imidlertid at det ikke er viljen det står på, men treningsmengden. De har fine, myke grep og direkte hjemkomster, de fikser å se på at andre hunder jobber og de venter på beskjed fra meg før de apporterer. Swim har fått være med på noen jakter, og har vist stor fremgang fra å være helt grønn og ikke helt forstå konseptet, til effektivt å bringe hjem vilt etter vilt, også skadeskutt. Snow har foreløpig aldri vært på jakt, men er veldig ivrig på kaldt vilt.

De er vennlige mot andre hunder; Swim har ikke så stor interesse av dem nå som han begynner å bli såpass voksen, mens Snow fremdeles er leken og forsøker også å bruke den taktikken hvis den andre hunden er usikker/sint. Begge er selvsagt som flatter flest glad i folk. Snow har dratt det litt lengre og ELSKER både voksne og barn. Hun er med andre ord tantebarnas favoritt!

Snow og valpene 8 dager gamle.
De er rolige når det ikke skjer noe, men alltid klare for tur og trening. Swim er en hund som liker å være der jeg er, og ligger helst inntil meg så ofte han kan. Når han blir glad, henter han gjerne et teppe eller en hundedyne han bærer rundt på. Snow er ekstremt kosete, faktisk den mest kosete hunden jeg noen gang har hatt, og kan ligge på fanget i timevis. Det er mange som faller for både Swim og Snow. De er forskjellige, men herlige på hver sin måte. Begge to er lette å motivere og jobber både for å få apportere, mat og lek.

Snow og en valp.
Eksteriørt vil nok ingen av dem noen gang kunne hevde seg på utstilling. Swim har et par excellent og et par very good, mens Snow har en very good og en good, men begge to har et funksjonelt eksteriør. De tar seg frem i alt terreng i god fart, og har, bank i bordet, holdt seg skadefrie, til tross for at det til tider går litt over stokk og stein. Swim er en normalt stor hannhund på 63 cm/32 kg og Snow er ei bitte lita tispe på 53 cm/21,5 kg, så det er litt vanskelig å spå hvor store avkommene vil bli. Mens Swim har veldig mye pels, har Snow relativt lite, så det går jo an å håpe at valpene får en mellomting av de to. Dette blir Snows første kull og Swims andre.

Snow som valp. 

Valpene selges kun til aktive hjem der de får brukt seg både fysisk og mentalt, og der de får være et fullverdig familiemedlem. Valpekjøpere som ønsker hund til jaktprøver/jakt, redning, bruks, lydighet osv. er ønsket, men dette er ikke et krav. Om du er helt fersk og ikke vet hva jakttrening (apportering) går ut på, hjelper jeg deg gjerne. Dette er en utrolig morsom treningsform som hundene både er avlet for og elsker. Jeg tilbyr livslang oppfølging, jevnlige jakttreninger og sosiale turer og treff. Jeg tilbyr også valpekurs gjennom hundeskolen jeg driver. 

Les mer om oppdrettet her.

Hvis du har spørsmål, er du velkommen til å sende en mail eller ringe. Det kan være litt vanskelig å få tak i meg på telefon pga. dårlig dekning, så send ev. en mail først.

Alle potensielle valpekjøpere må komme på besøk før de får kjøpe valp.

Kirsti Ekstrøm
E-post: ke@niftydude.com
Tlf. 400 68 881


Stamtavle til kullet (trykk på den for å se den i full størrelse):


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.