fredag 17. juni 2011

Flatmesterskapet 2011

Årets Flatmesterskap fant sted på Hokksund Camping i helgen som var. Lørdag var det utstilling i nitrist regnvær – ikke akkurat det jeg hadde sett for meg. Heldigvis ble jeg tilbudt plass i et telt, så da slapp jeg å sitte under en stor paraply for meg selv. Jeg er jo som kjent ikke så veldig glad i å stille Spiff, men ettersom Aud Grete (som stilte Spiff så fint da han ble stilt på Flatmesterskapet for to år siden og fikk CK) er hjemme med valpekull, måtte jeg ta den jobben selv. Det endte med excellent og uplassert i bruksklassen. Spiff fikk en fin kritikk med bl.a. «meget godt hode», «herlig uttrykk», «beveger seg meget godt» og «utmerket pels og hale». Spiff ble nok litt for lett i typen for denne dommeren (i hvert fall sammenlignet med de hundene han satt opp) og fikk ikke CK, så utgangspunktet for selve Flatmesterskapet kunne ha vært bedre. Når det er sagt, hadde jeg i år ingen ambisjoner om noe som helst, for vi er i en liten LP-boble om dagen og har ikke trent jakt siden kurset vi var på i mai. Hvis Spiff bare kunne ha fått dette opprykket til elite i LP, kan vi fokusere fullt på jakt resten av sesongen. Hører du, Spiff?

Rikke var påmeldt utstillingen. Dette var hennes første utstilling, og den lille frøkna oppførte seg helt eksemplarisk. Hun sto fint, logret og løp fint, så jeg er kjempefornøyd. Hun ble dessverre litt for liten for dommeren, både i størrelse og substans, så det ble very good på henne. Han sa til meg at hun ville fått excellent dersom hun var unghund, men at det ble for lite av henne i åpen klasse. I kritikken fikk hun bl.a. «meget god type», «velskåret hode», «korrekt vinklet bak», «god benstamme og poter» og «god pels og hale». Begge to er for øvrig helt nedrøytet.

Lørdag kveld ble også litt våt, men da regnet det ikke lenger, for å si det sånn. ;)

Søndag var det klart for working test. Jeg hadde kun meldt på Spiff ettersom jeg bare har trent LP med Rikke og Casir er pensjonert fra jakttrening. Jeg gidder ikke å betale for at Casir skal lure på om han skal gidde å hente en dummy eller ikke. Å ha det gøy, var planen. Vi startet på post 5, så jeg beskriver postene i den rekkefølgen vi gikk:

Post 5:
Enkeltmarkering i åpent skogsterreng. Dummyen havnet bak et veltet tre. Spiff hoppet frem da jeg satte ned hånda før jeg sendte. Markerte bra. 18 poeng.

Post 1:
Enkeltmarkering fra sti og inn i tett skog. Skjult nedfall og umulig å se hunden når den jobbet. Spiff hoppet frem da jeg satte ned hånda. Han løp litt for langt ut, men jobbet seg etter hvert inn i riktig område. Ble litt distrahert av noe da han skulle avlevere dummyen, så jeg måtte inn med en ekstrakommando der. 14 poeng. 

Post 2:
Enkeltmarkering på oversvømt område. Tror ikke han trengte å svømme for å hente dummyen, men måtte jo løpe litt i vann. Lang avstand fra der vi sto frem til vannet. Spiff hoppet frem da jeg satte ned hånda og la ned dummyen fra vann for å riste seg. Jeg prøvde ikke å stoppe han engang, for jeg tenkte at det ser bedre ut at han rister seg uten at jeg sier noe enn at jeg sier en hel masse og så rister han seg allikvel. ;) Skal trene på dette i sommer, altså. Høy fart og han spikret markeringen. 14 poeng. 

Post 3:
Dirigering med skudd. Ikke så lang avstand, inn i noe buskas ved siden av en sti. Spiff satt rolig (!) da jeg satt ned hånda, løp rett ut, litt for langt, men søkte seg raskt tilbake til riktig område og fant dummyen. Jeg forsøkte å hjelpe til med å fløyte stopp og søk, men Spiff fikset dette selv uten min hjelp, så vi kan vel kalle dette en stor porsjon flaks (og 1 stk. meget ulydig hund i forhold til fløytesignalene). 15 poeng.

Post 4:
Enkeltmarkering på vann. Dette var en lang markering ut i et sivområde. Før selve vannet var det masse vann pga. oversvømmelse og vi sto nesten i selve vannet, så de måtte bokstavelig talt løpe i vannet et stykke før de kunne svømme. Spiff hoppet frem da jeg satt ned hånda, resten gikk helt supert. Han leverte til og med dummyen uten å riste seg, men det hadde nok en sammenheng med at han løp i vannet helt frem til der jeg sto. 19 poeng (og dagens beste hund på denne posten). Det er noen fordeler med å være gal når det kommer til vann, for på denne posten nullet hele åtte hunder (til sammenligning var det to hunder som nullet på post 1, ingen som nullet på post 2, ingen som nullet på post 3 og en som nullet på post 5). Den ene av hundene på denne posten hadde bare skikkelig uflaks og fant noe som lignet på en dummy i vannet, mens det de fleste slet med, var overgangen ut til selve vannet, sa dommeren.

De seks beste i hver klasse ble ropt opp og fikk premier, og vi fikk først vite at vi ble nr. 2. Dette visste jeg at ikke stemte, og det viste seg at de bare hadde tatt med som også var på utstillingen lørdag. Ettersom working test-en var åpen for de andre retrieverrasene og også de som ikke ble stilt ut, ble det jo litt annerledes. Vi kom i stedet på delt 5. plass sammen med to andre flatter med 80/100 poeng og fikk et lite glass for det. Jeg skal innrømme at jeg tenker litt på at jeg burde ha trent mer på forhånd, slik jeg hadde tenkt, men kan jo ikke være annet enn fornøyd med dette treningsgrunnlaget. Spiff er veldig morsom å gå med og working test er en prøveform jeg virkelig liker.

De hadde også regnet ut sammenlagtresultatene på working test-en for alle klasser, og totalt endte Spiff der opp på en delt 9. plass av 45 hunder. Fornøyd med det! I selve Flatmesterskapet ble han nr. 8. Fornøyd med det også. Det var heller ikke mange poengene som skilte i år. Vinneren hadde 109,2 poeng, mens Spiff hadde 98 poeng (samme poeng som nr. 7 i Flatmesterskapet – vet ikke hva som gjorde at den ble plassert foran oss i stedet for at vi kom på delt 7. plass).

Det var som vanlig en veldig hyggelig og morsom helg, så jeg gleder meg allerede til neste år. Men fy så sliten man blir etter en sånn helg! Det er en grunn til at dette innlegget først kommer i dag.

Helt til slutt kommer noen bilder som Ann Cathrin fra kennel Lykkejegeren har tatt. Tusen takk for det, Ann Cathrin! :) Og tusen takk til deg, Linda (også kennel Lykkejegeren), for en veldig hyggelig helg. :)

Spiff får litt kos mens vi venter mellom postene.
Spiff venter, jeg er mest sannsynlig på Facebook, samtidig som jeg tydeligvis er i ferd med å kle av meg. 
Spiff på sin beste post for dagen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.