fredag 6. september 2013

Valpeshow og filmsnutter fra trening

Forrige helg var Swim og Nella på valpeshow på Holemoen. Det var Norsk Retrieverklubb avd. Ringerike som arrangerte. Indy var også med, men kun som heiagjeng denne gangen.

Swim var førstemann ut og han oppførte seg fint i ringen, men ble løpende å se opp mot meg. Ja, ja – jeg kommer aldri til å få hunder som viser seg fint i ringen med meg, for jeg trener altfor lite på det i motsetning til lydighet som jeg trener litt daglig. Det var totalt fire hunder i klassen, og også denne gangen endte Swim opp som nr. 2 med en veldig fin kritikk:

Lovende valp. Bra hode og uttrykk. Korrekt bitt, bra hals, plan rygg, bra kropp for størrelse, noe fremskutt skulder, utmerket vinklet bak, bra ben, noe platte poter, normale valpebevegelser rundtom, trivelig vist, herlig temperament. 

I Nellas klasse var det 6 hunder med. Jeg er veldig imponert over hvor fint Nella ble vist til at dette var første gangen for begge to, så det var i hvert fall ikke derfor Nella ikke ble plassert. Men som Nellas eier så fint sa det: Vi trives nok best i skogen eller på trening. Jeg er helt enig! Her er Nellas kritikk:

Trivelig valp, feminint hode, mørke øyne, korrekt bitt, bra hals og rygg, kort kryss, noe fremskutt skulder, bra vinklet bak, utmerket kropp for størrelse, bra ben og poter, beveger seg valpete rundtom, herlig temperament. 

Swim skal på nytt valpeshow om et par uker, men da er det valpeshow for alle raser og en allrounddommer som dømmer. Indy skal også stilles da, så det blir spennende. Det blir siste valpeshowet i 4–6 måneder. Etter det blir det nok et valpeshow i Porsgrunn i oktober, da i 6–9 måneder og også her blir nok Indy med, og så blir det nok ikke flere utstillinger før han er junior, eller kanskje unghund, eller kanskje ikke før han kan stilles i bruksklassen. Tiden får vise! Det er jakt som i hovedsak skal prioriteres, men det blir nok også litt lydighet, kjenner jeg meg selv rett.

Det regnet ganske så mye da vi var i ringen, men etterpå kom finværet! Swim logrer med lav hale, så jeg har nok fått en ny Casir på det området. 

Swim er en drøm å ha med seg. Han legger seg rolig ned og venter når det ikke skjer noe, uten å si et pip. Håper det fortsetter!
Etter utstillingen ble det jaggu ny bil på oss! Noe sånt har jeg ønsket meg i mange år, så nå har vi plass i massevis! Ikke minst er det deilig at jeg endelig har aircondition og automat. 

Dagene går i ett med jobb og tur/trening, så bloggen blir litt nedprioritert. Fordelen med å jobbe kvelder, er at jeg får gått en tur i skogen med hundene før jeg skal jobbe. Jeg legger inn litt trening i løpet av turen. For Swims del har det blitt mye tapt apport, men også noen markeringer. Denne uken fikk han for første gang dobbeltmarkeringer, og det har gått fint – han løper dit jeg peker. Enn så lenge er han rolig og fokusert, men jobber i bra tempo. Han sitter helt rolig løs mens Casir og Rikke også får noen oppgaver. Jeg vet at det er litt delte meninger om dette, men så lenge han ikke blir stressa av det, fortsetter jeg slik. Pr. i dag er han en liten drømmehund, så jeg venter bare på at vi skal få noen problemer. Ja, forresten, vi har ett problem, men jeg er ikke så veldig bekymret foreløpig; når han er litt usikker, snurrer han idet jeg sender ham ut. Han gjør det ikke på markeringer, kun når jeg skal sende ham på en tapt apport og det har gått litt tid eller det er lange avstander, så jeg håper og tror snurrene blir borte når tryggheten kommer. Jeg prøver å legge opp treningen slik at han skal være så sikker som mulig, slik at dette ikke blir en dum vane.

Her er en liten Swim-snurr. Trodde bare det var labradorer fra jaktlinjer som gjorde slik, jeg. ;)


Og her er fra den første dagen der Swim har fått prøve seg på en dobbeltmarkering. Litt usikker på nr. 2, men ingen snurr!

Jeg har sendt ut noen datoer for valpetreninger i jakt fremover til Indy, Dennis og Nella, så enn så lenge får dere fortsette å trene innkalling, sitt og bli og lineføring, og gjerne litt avlevering av ball eller dummy inne i stua, så skal dere få litt mer dere kan trene på etter hvert! 

2 kommentarer:

  1. Så moro det er å se hvor flink Swim er! Dennis håper å bli bare halvparten så flink... (Eller eieren ønsker ihvertfall det..) Håper å få fulgt med på utstillingene deres etterhvert!
    Dennis har vært på hytta i helgen, og hans talent synes å være bærplukking av alle slag; blåbær, tyttebær, molter, krekling... Alt!
    Håper vi ses snart:) Line&Dennis

    SvarSlett
  2. Helt tydelig at denne gjengen liker bær! Swim spiser også tyttebær og blåbær. Krekling og multer har han aldri sett, men han hadde sikkert spist det også! :)

    SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.