torsdag 10. februar 2011

Klokapselproblem

Cisco har de siste fem årene hatt stadig tilbakevendende problemer med klokapsler som løsner. Jeg tipper han har mistet klokapsler, eller så har de sprukket opp, ca. 30 ganger siden da. Det er ikke nødvendigvis de samme klørne, men det er særlig klørne på frampotene som sprekker og løsner. Første gangen dette skjedde, dro jeg til veterinær og fikk fjernet klokapselen. Etter den gangen har jeg bare fjernet det som har vært løst og fulgt med på det selv. Han har ikke virket plaget av det bare jeg har fått fjernet den løse biten og det har aldri blitt betent.

Verdens fineste Cisco slapper av på sofaen sammen med meg. Jepp, jeg vet, jeg er ikke særlig fotogen. Dobbelthake og greier. 

I november skjedde det igjen, og som vanlig fulgte jeg med på det. Denne gangen gikk det imidlertid ikke bra, og Cisco fikk en betennelse i tåen rundt kloen. Vi satte ham på en kur med antibiotika (Clamoxyl). Da kuren var ferdig og betennelsen ikke var borte, ble det nytt besøk hos veterinær. Kloen vokste fint ut, så den kunne bare sitte, og han ble satt på nok en kur med Clamoxyl. Etter endt kur var betennelsen fremdeles ikke borte, og det ble nytt veterinærbesøk. Røntgenbilde ble tatt, men betennelsen hadde heldigvis ikke gått inn til benet, så vi satte ham på en ny kur, Antirobe denne gangen. Ingen bedring etter denne kuren heller, og nytt besøk. Selv om klokapselen fremdeles så fin ut innerst, bestemte vi oss for å fjerne den i tilfelle det var det som fremdeles plaget ham. Frem til da var han ikke halt en eneste dag, men han slikket en del på utsiden av potesokken som han har gått med døgnet rundt. Altså, jeg har selvfølgelig skiftet den, men han har ikke gått uten sokk, for da slikker han jo bare.

Forrige tirsdag uke ble klokapselen fjernet og Cisco fikk nok en kur med Antirobe. Han har også gått på Rimadyl hver dag siden da. Naturlig nok var han litt halt det første døgnet og kanskje også dagen etter det, men så gikk han normalt på benet igjen. Bandasjen satt på et par dager og etter det har han bare gått med potesokk. Imidlertid har han slikket og slikket og slikket, så det har tydelig vært ubehagelig for ham. Og så for to dager siden blødde han gjennom sokken, haltet skikkelig og slikket febrilsk. Hevelsen er større igjen og det ser ikke spesielt bra ut. Jeg bandasjerte det på nytt og har jo håpet at det skal gå fint, men da jeg sjekket i dag, var det fremdeles ikke pent. Jeg snakket med Tina (en av veterinærene som har sett på dette), så nå blir det nytt veterinærbesøk i morgen. I morgen er egentlig siste dagen av kuren og jeg har også bare Rimadyl frem til i morgen. Jeg må innrømme at jeg er litt bekymret. Han har altså gått med en betennelse i snart to måneder som vi ikke blir kvitt!

Dumme klokapselen som har skapt så store problemer for Cisco. 

Jeg håper virkelig vi finner ut av dette nå, for dette liker jeg ikke. Ikke i det hele tatt. Selv om han nok er plaget av dette, er han i hvert fall seg selv på alle andre måter. Ikke har han eller Casir vist noen tegn på kennehoste heller, og Spiff har ikke hatt flere symptomer enn harkingen den ene dagen og oppkast av slim dagen etter, så det kan virke som om vi har vært veldig heldige. 

Dagens bilder er forresten tatt med mobilen. 

6 kommentarer:

 1. Jeanette:
  Kjedelige greier med den langvarige betennelsen til Cisco :(
  Ask har jo også vært noe plaget med klokapsler som sprikker, og har måttet fjerne de 4 ganger. Nå sist, for 1,5 mnd siden hadde han to klør med sprikk. Den ene helt inn, så den måtte fjernes. Men den andre hadde veterinæren min gode råd for å "holde i sjakk" for å unngå at den spakk inn til rota og nerven. Lim (Araldit) og tanntråd! Det må først renses med sprit, så har man lim på kloa og surrer tanntråd stramt rundt, og avslutt med litt lim igjen. Dette må sitte på lenge, helt til sprekken har vokst så langt ut at den kan klippes bort. Sitter fint på Ask ennå :)

  Svar: Ja, det tipset husker jeg at jeg fikk en gang. Faktisk følger det med tanntråd til det formålet i et førstehjelpsskrin jeg har! :) Kjempebra at det funker så langt på Ask. Håper det fortsetter! Ciscos klør har alltid løsnet helt inn, så det har foreløpig ikke vært aktuelt å prøve det på ham.

  SvarSlett
 2. Kari:
  Uff, stakkars, håper virkelig at det snart ordner seg for den krøllete herren!!

  SvarSlett
 3. Linn:
  Uff, stakkars Cisco! Håper dere finner en bedre løsning, for dette høres jo ikke godt ut. Sånne langvarige betennelser er noe skikkelig d.... God bedring fra oss!

  SvarSlett
 4. May og Kira ++:
  uff! Dette var dumt og så lenge betennelsen har vart. Skjønner at du er bekymret. God bedring!

  SvarSlett
 5. Heidi:
  Har du vært i kontakt med veterinæren som er ansvarlig for kloløsningsprosjekte t hos gordon setter? Hun har en del idéer om behandling. Sjekk mer her; http://www.gordonsetterklubben.no/index.php?option=com_content&view=article&id=901:klolosningsprosjektet&catid=57:helse&Itemid=65

  Svar: Takk for tips! Har lest litt om dette før, men ikke fått det helt til å stemme med Ciscos problem, men det er kanskje verdt å ta kontakt for å høre med henne. :)

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.