fredag 4. februar 2011

Mimre, mimre

På denne tiden av året går alltid tankene mine til USA, nærmere bestemt Wichita i Kansas. Det er nemlig tid for føllinger hos Prairie Star Performance Horses og jeg skulle så gjerne ha vært der. I år er det 10 år siden jeg dro tilbake og jobbet der i tre måneder (første gangen jeg var der, var i 1995–1996). Jeg er jo litt over middels interessert i oppdrett og synes alt fra inseminering/bedekning/paring til følling/valpefødsel er ufattelig spennende. Fem føll ble født da jeg var der, men nå tror jeg de i snitt ligger på ca. 10 føllinger pr. år. Føllene blir som regel født i tidsrommet januar–mars. For en tid tilbake kom jeg over en aldri så liten reklame av den store stjerna og stamfaren til de fleste hestene derfra, nemlig Hoover. Han er sønnen til Dee Dee, som jeg konkurrerte litt med i 1995, og er virkelig en vakker hest som har satt sitt preg på sine avkom. En veeeldig amerikansk reklame, men den bringer allikevel frem gode minner. Enjoy!

4 kommentarer:

 1. Linn:
  For en nydelig hest! Likte best den første delen, når han løp fritt, han er virkelig flott!

  Svar: Jeg er helt enig med deg!

  SvarSlett
 2. Linda:
  Jobbet du der hvor denne filmen er tatt opp? Det så virkelig flott ut der! Og flott hest selvfølgelig ;)

  Svar: Ja, det gjorde jeg. :) Det er veldig velholdt og fint der. Ikke minst liker jeg at alle hestene går ute på store områder hver eneste dag. Ridehuset kom etter at jeg var der, så det har jeg bare sett på bilder.

  SvarSlett
 3. Anette:
  Oooh, pent sted! Om du er lysten, har huseieren min en new forest ponni som skal selges (jeg synes det ser ut som en hest, jeg, ponnier skal liksom være små, hihi).

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.