lørdag 6. august 2011

Valpeplaner

Nå er det endelig offisielt: Nifty Dude er godkjent som kennelnavn. :) Veldig deilig at det gikk i orden. Det kom vel ikke som en overraskelse på noen at det ble kennelnavnet. Mulig det er litt dumt å ha «dude» i kennelnavnet, for jeg håper jo jeg får noen tisper også, men navnet gir meg så gode assosiasjoner. Det er Cisco som heter dette på papiret (han heter Bravissimo's Nifty Dude), et navn jeg selv fikk velge for over 12 år siden. Jeg synes det er fint å kunne minnes en hund som har betydd og betyr så mye for meg på denne måten. Dessuten synes jeg «Nifty» passer meget bra på en flat (og Cisco, selvfølgelig). Det kan bety følgende:

1. pleasing, apt, or stylish
2. quick, agile: he's nifty on his feet 

1. attractively stylish or smart: a nifty new dress for Easter. 
2. very good; fine; excellent: a nifty idea. 
3. substantial; sizable: We sold the car for a nifty profit.
4. something nifty, as a clever remark or joke. 

Slang Dictionary
 
neat; smart. : That is a pretty nifty car you have there.
n.
a fifty-dollar bill. (From nifty-fifty.) : He paid me with a nifty and a domino. 

Ikke bare er kennelnavnet i orden, men nå er det også endelig offisielt hvilken hannhund jeg skal bruke på Rikke. Allerede før sommeren hadde jeg fått ja til å bruke en hannhund jeg lenge har tittet på, men jeg ville være helt sikker på at dette ble riktig for meg før jeg publiserte det. En ting er å lese om en hund og se bilder av den, noe helt annet er å oppleve hunden i virkeligheten. Derfor var jeg en tur i Danmark på tirsdag for å hilse på den utvalgte: Birkebo Daimon Albert. Og gjett om han falt i smak! Jeg er fremdeles litt overveldet, for jeg hadde ikke trodd jeg skulle falle så pladask for ham. Jeg ble tatt imot med åpne armer på kennel Birkebo og der ble jeg møtt av 11 flatter i alle aldre – fra valp til en på nesten 14 år. Det var særlig en jeg bet meg merke i, og gleden var stor fra min side da jeg fikk vite at det var Albert.

Fine Albert.


Jeg var der i fem timer og fikk hilse på både Alberts kullbror som var på pensjonatet (de driver hundepensjonat), Alberts helsøster som er ett år yngre, Alberts mor og Alberts halvbror. Moro å se hele familien. Jeg fikk også se Albert under trening, og jeg likte det jeg så. Ikke noe stress, men derimot en rolig og konsentrert hund som allikevel jobbet i høyt tempo med stor intensitet. Albert er 2,5 år gammel og har akkurat fått sin første 1. premie i åpen klasse på B-prøve. Han har også vært med på to praktiske jakter der han har fungert veldig bra. Han har så langt apportert mange forskjellige viltslag uten problemer, også skadeskutt. Han har heller aldri ødelagt noe vilt og har gjennomgående myke, fine grep og har bra avleveringer. Han har nylig fått sitt første cert på utstilling (både det og 1. premien på B-prøven fikk han etter at jeg hadde spurt om å få bruke ham). Alberts morfar og oldefar er begge to danske dobbeltchampioner, dvs. at de både er dansk brukschampion (som de blir etter å ha tatt cert fra A-prøver der det blir skutt fugl og fra B-prøver der det blir brukt kaldt vilt) og fra utstilling, og det er også dette målet Alberts eier Anette jobber mot. Det var hun som førte Alberts morfar til dobbeltchampionatet. Her håper jeg selvfølgelig å få frem gode arbeidshunder som samtidig beholder rasens særpreg utseendemessig, og som selvfølgelig har herlig gemytt, er friske og blir supre familiehunder. Resten av slekta er for det meste basert på gamle danske og engelske arbeidslinjer. Bl.a. beskrives Alberts far (Bjugel's Djuelpisker Monty) som en meget dyktig jakthund som også har gitt flere dyktige avkom. Monty har fått 1. premie i åpen klasse både på A- og B-prøver.

Albert har et herlig gemytt og jobber sammen med andre hanner uten problemer. Han er dessuten glad i valper, noe som også kan sies om Rikke. Med kombinasjonen ønsker jeg også å få inn linjer som ikke er mye brukt her i Norge. Det er en liten mulighet for at det blir noen brune valper. Rikke er gentestet, så jeg vet at hun bærer brunt, mens Alberts mamma bærer brunt og kan ha gitt dette videre til Albert. Alberts kullbror har fått brune avkom og halvbroren hans, som jeg møtte på tirsdag, er brun. Dette er ikke noe jeg egentlig er veldig opptatt av, for jeg vil helst ha svart hund selv, men dersom det skulle komme en brun en som sjarmerer meg i senk, skal jeg i tilfelle ikke velge den bort bare pga. fargen. :) Jeg er så glad for at jeg får lov til å bruke ham og gleder meg allerede til jeg skal nedover igjen for å pare Rikke en gang på nyåret.


Albert følger konsentrert med. 


Rikke fikk løpetid tidligere enn forventet, så da kan det se ut som om hun nå løper hver 6. måned. Hun hadde løpetid i januar og fikk det igjen nå i juli. Jeg har derfor valgt å vente med å pare henne til neste løpetid som da forhåpentligvis kommer i januar/februar. Jeg gleder meg veldig og håper at alt går i orden. :)

Albert har stor fart både ut til dummyen og hjem igjen.

Albert har i tillegg mørke øyne med et herlig uttrykk, noe som vil passe bra til Rikkes noe lyse øyne. 

Fine Albert som jeg har falt helt for.
Albert tok en tur innom båten da han skulle hente en dummy. 
Ikke noen forsøk på å riste seg før dummyen var i hånd her i gården. 
Mer info med stamtavle kommer på hjemmesiden etter hvert. Men jeg måtte bare dele dette med dere trofaste blogglesere nå. :)

Og et lite tips: Klikk på bildene for å se dem i større format.

3 kommentarer:

 1. Så moro. Gratulerer så masse med både kennelnavn og planer om første kombinasjonen. Virker som en flott kar dette

  Hilsen Tone

  SvarSlett
 2. Så morro! Skal bli spennende å følge med, altså! :)

  SvarSlett
 3. Moro å lese om hannhundvalget ditt :) Dette tror jeg blir bra! Han ser ut som en riktig fin hannhund :)

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.