søndag 23. januar 2011

Er det lov

… å være skikkelig skuffet? Jeg håper det. Det er jeg, nemlig.
Man kan vel ikke være skuffet over meg, vel?
I tillegg er jeg irritert på meg selv for at jeg i det hele tatt gikk dette stevnet. Av forskjellige grunner hadde jeg på forhånd tenkt å trekke meg, men den økonomiske Kirsti følte at det er teit å kaste penger ut av vinduet. Mest av alt er jeg skuffet over meg selv, for jeg blir så altfor nervøs og gjør det veldig vanskelig for hundene mine. Men jeg er faktisk litt skuffet over hundene mine også. Særlig Spiff, for han vet jeg kan så veldig mye bedre, også i en konkurransesituasjon, og han blir heller ikke særlig preget av mine nerver. Spiff hadde en super start (10 på fellessitt og 8 på fellesdekk pga. litt snusing) og en super slutt. Han fikk 9,5 på avstandskommanderingen, og det halve poenget mistet vi ifølge dommeren fordi jeg beveget overkroppen på oppsittet da øvelsen var ferdig. Bakbena var helt låst og momentene kjappe. Det var i hvert fall en herlig avslutning, og sist gang jeg sjekket hadde vi dagens beste avstandskommandering. Det er jo noe å ta med seg i all elendigheten. Det midt i gikk ikke særlig bra. Noen ganger nullet vi fordi Spiff ikke fikk med seg helt hva jeg sa eller misforsto meg, andre ganger fordi jeg flyttet på meg eller avbrøt øvelsen. I stedet for å redde inn noen poeng på øvelser som ikke gikk helt etter planen, følte jeg det var bedre å bryte for å vise Spiff hva jeg var ute etter. Spiff bar preg av å være sliten i hodet. Sånn kan det gå når jeg har ham ute i hallen i flere timer før han skal gå. Men selv om han ikke var på sitt beste, var jo arbeidslysten og farta der, det er bare det at det ble så mye feil!

Casir startet dårlig, avsluttet dårlig og jammen var ikke det i midten dårlig også. På begge fellesøvelsene kom han meg i møte idet vi fikk beskjed om å gå tilbake til hundene. Fellessitten var helt super frem til da, men på fellesdekken hadde han snust litt og ligget litt urolig, så selv om vi kunne ha fått en 5-er fordi han lå til jeg var på innsiden av ringtauet, ble det en null. Vi fikk 8 på fri ved foten, resten var vel enten 0 eller 6. Tror dette går inn i historien som det dårligste stevnet noen sinne (som vi har fullført). Men halen logret og jeg tror ikke Casir syntes det var så verst. Jeg hadde bestemt meg for å bryte dersom han falt helt sammen, men det gjorde han jo ikke.

Etter stevnet fikk jeg med meg noen på en ny fellesdekk for å prøve å få frem det som dukker opp på stevner, men da lå Casir. Det er nok noe med mine nerver som gjør det. Men jeg fikk et veldig bra tips av ei jeg kjenner som var på stevnet, og det skal jeg prøve å teste ut. Kan bli spennende å se om det har effekt. Det hørtes i hvert fall veldig logisk ut i mine ører.

Selv om jeg er veldig skuffet i dag, har jeg faktisk verdens herligste, søteste, beste hunder som jeg ikke ville ha byttet ut mot noen andre. Ok, Casir er kanskje ikke verdens beste konkurransehund, men ingen er så god som ham når han er klovnete på tur eller trening eller når han sukker tungt og borer hodet inn i halsgropen min før han sovner. Spiff er kanskje ikke helt stevneklar ennå, men ingen er så kul å gå med som ham når han virkelig skjønner oppgavene sine. Ingen er så søt som han når han kaster seg inn mot bena mine og legger all tyngden mot meg slik han at nesten velter mens han løfter det ene frambenet, fordi han vil ha kos. Og Cisco? Verdens aller, aller fineste, herligste Cisco har vært på besøk hos Mascot og mamma i dag og kost seg på tur. Nå ligger han på saueskinnet sitt ved siden av meg i sofaen og koser seg. Han er nok veldig glad for at det ikke var han som var i Flatebyhallen i dag. Moralen er: konkurranser er ikke alt her i livet (men det hadde vært veeeeldig gøy om det gikk bra igjen snart!). :)

Grattis til alle dere som gjorde det så bra i dag og bedre lykke neste gang til dere andre!

7 kommentarer:

 1. Tonje:
  Jeg synes slettes ikke dette var så ille jeg, Kirsti. En sånn avstandskommandering da! Og det som siste øvelse!! Opp med hodet og tren videre med verdens beste hunder :-)

  Svar: Takk for oppmuntrende ord! :) Jeg har tenkt litt i kveld, og jeg skjønner jo egentlig hvorfor det ble vår beste øvelse i dag - det er jo den øvelsen jeg sikkert har brukt mest tid på, nettopp fordi jeg vet hvor vanskelig det er å få til den samtidig som jeg vet at jeg slurvet litt med Casir. Så hvis jeg trener like mye på resten av øvelsene, kanskje de blir like bra? ;)

  SvarSlett
 2. Tone:
  En dag.... En dag vil det gå deres vei også. Men jeg tror at det er viktig (som du gjør) å se på de andre sidene av det å ha hund

  Svar: Jeg satser på det. :) Dette er jo bare Spiffs andre stevne i klasse III etter en pause på nesten 3 år fra LP-ringen, så jeg kan jo ikke forvente at alt sitter med en gang. Må nok trene litt mer systematisk først, gitt!

  Og en ting til. Jeg så du har skrevet i gjesteboken. Jeg tror ikke jeg kommer til Tønsberg, men jeg har tenkt meg til Bø. :)

  SvarSlett
 3. Tone:
  Synes det var trist at det gikk som det gikk idag Kirsti, du fortjener så utrolig mye å få et opprykk nå.

  Ikke gi opp vennen det kommer det kommer...
  Før du vet ordet av det så er du i Eliten :-)
  Takk for en hyggelig dag idag Kirsti

  Svar: Tusen takk for hyggelige ord, Tone. Jeg gir ikke opp Spiff, det er helt sikkert. Han vet jeg kan gjøre det mye, mye bedre enn i dag (senest på Alna var han jo helt nydelig å gå med), men Casir ender nok opp som pensjonist ganske snart. Prøver ut tipset jeg fikk + ev. treningskonkurranser. Og grattis igjen med opprykket til elite. Det var knallbra og kjempegøy å se på dere! Heia, heia! Håper vi kommer etter til elite ganske snart. ;)

  SvarSlett
 4. Ann Cathrin:
  Ta med deg det som var bra. Det kommer flere muligheter.

  Svar: Jupp, nye konkurrranser, bedre forberedelser og annen setting. Tror det blir bra, jeg. ;)

  SvarSlett
 5. Anette:
  Sånt som skjer! Alle har en "bad day" av og til. Jeg vet ikke om du har prøvd det, men opprette et lite "stevne" for deg selv og et par andre? Der du blir filmet underveis? For det er jo litt annerledes når man blir "beglodd", føler nå jeg. Men overnevnte trening hjalp mye, altså. Ved å kaste både meg og Amigo i vår egen boble. :)

  Svar: Jeg får ikke frem de samme nervene når det bare er trening, dessverre. Selv ikke om jeg blir filmet. Men hadde du nevnt dette for 4-5 år siden, hadde jeg sikkert svart noe annet. ;)

  SvarSlett
 6. Cathrine, R og S:
  Det var synd, men du må ta med deg det som var bra! Det kommer nye sjanser, og plutselig har dere dagen og opprykket er i boks. XD

  Svar: Takk for hyggelig melding - jeg satser på at du har rett. :)

  SvarSlett
 7. May og Kira ++:
  Bedre lykke neste gang. Neste gang lykkes du. Dette kan dere. Og det vil være fortjent.

  Svar: Takk for hyggelige ord! :)

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.