tirsdag 29. mars 2011

LP-trening med hele gjengen

I dag har jeg en litt oppdelt dag med en times jobbing på formiddagen før jeg skal jobbe igjen i kveld. Og da passet det selvfølgelig helt supert å trene egne hunder etter formiddagstimen! Vi trente ved klubbhytta, og der var nå en forholdsvis stor del av banen fri for snø, så da har vi trent på grus for første gang på mange måneder. Helt ypperlig. :D

Casir, Cisco og Spiff venter på at jeg går til bilen og henter flere godbiter. 
Siden jeg var alene og ville trene alle hundene og er litt lat, og selvfølgelig fordi jeg også synes det er bra trening, valgte jeg å ta ut alle tre på en gang i stedet for å la to vente i bilen. Det er Spiff som har hovedfokus om dagen ettersom det er han jeg skal konkurrere med snart, men de andre to synes jo også det er kjempegøy å bli trent, så da får de trening for aktiviseringens del. Jeg synes selvfølgelig også det er veldig gøy å trene dem, bare sånn at det er sagt. Det er ikke så ofte jeg har gjort dette annet enn når vi legger inn litt bli og innkalling av en og en hund på turene våre (det gjør vi jo veldig ofte, gjerne i forbindelse med at jeg tar bilder), men dette kommer jeg til å gjøre mer. Spiff var helt klart den flinkeste, for han lå eller satt uten å flytte seg en eneste gang, selv om de andre ble kommandert med kommandoer han elsker å utføre. Han var nok litt ivrig, for han lå og skalv, og jeg tror ikke det var fordi han syntes det var kaldt, men det var også alt han gjorde. De andre to, derimot – de var definitivt ikke like flinke, særlig ikke pensjonisten. Om det er fordi han synes det er ubehagelig eller vondt å sitte/ligge i samme posisjon eller om det er en annen grunn, er jeg jo ikke helt sikker på, så jeg hadde ikke like høye krav til ham. Men Spiff taklet også helt supert at jeg måtte gå tilbake til de andre to innimellom. Alt i alt føler jeg at jeg fikk til en super økt. Terpet på plassering på fri ved fot, innkalling med dekk og avstand på Spiff. Og selvfølgelig fikk jo alle hundene mange, mange minutter med bli-trening. Avstanden til Spiff er nå helt super. Overhodet ikke fremdrift. I dag var han på nøyaktig samme sted, mens på en trening forrige uke fikk vi faktisk bakdrift. Det vil jeg jo ikke ha, men da var han litt for sugen på godbitene som lå bak.

Det ble en god økt på en drøy time eller mer (litt usikker på hvor mye klokka var da vi begynte å trene), så nå ligger hundene glade og fornøyde på hvert sitt saueskinn. Det er utrolig hvor stor forskjell en times hjernetrim kontra en times tur utgjør. En times tur er jo ingenting, mens en times trening gjør at de sover mye dypere.

Etter treningen skjedde imidlertid noe som ikke var så kult. Jeg kalte alle hundene til meg, og da løp Cisco på tre ben. :( Jeg ble selvfølgelig veldig bekymret. Det virket ikke som om han hadde vondt, for han verken pep eller virket plaget og han var like glad og ivrig som alltid, men han holdt det venstre bakbenet på en veldig rar måte. Etter hvert satte han det ned, men han hadde ikke helt kontroll, for han satte oversiden av poten ned på bakken … Jeg lot ham gå fritt rundt en stund for å se om det «gikk seg til», og det ble bedre, men ikke helt bra. Faktisk var hele bakparten litt rar og sjanglete, men sånn har han jo vært en del i det siste. Jeg prøvde å få ham til å sitte, men det ville han helst ikke. Da han et par ganger allikevel gjorde det, ble han sittende helt skjevt og mistet balansen. Da jeg kom hjem kjente jeg ekstra nøye på benet hans, og da oppdaget jeg en kul inni muskulaturen. Jeg aner ikke om dette kan påvirke førligheten til benet på noen måte. Jeg tenkte i hvert fall å se an litt før jeg kontakter veterinær eller kiropraktor for en sjekk ettersom dette ikke er akutt.

Ikke nok med det, men da jeg skulle gå tilbake til bilen, haltet jammen Spiff også! :( Jeg klarte ikke å se hvilket ben det var med en gang. Her hjemme har jeg klemt og dratt på alle bena, sjekket poter osv., men klarer ikke å finne noe. Imidlertid har Spiff blitt mer halt etter å ha ligget stille, for nå flyttet han seg akkurat til ny liggeplass, og da var han 4–5 grader halt på høyre framben. Jeg har bestemt meg for å se an til i morgen eller torsdag, og er han ikke bedre, ringer jeg super-Kristin som har fikset Spiff'ern før når han har klart å skade seg. Det er veldig moro med en «gal» hund som Spiff som ikke har noen hemninger, er totalt uredd og har høy fart, men jammen medfører dette en del skader også!

Jeg filmet litt av Cisco i sta sånn at jeg har noe å vise veterinær eller kiropraktor dersom det blir aktuelt, og jeg hadde også tenkt å legge ut filmsnutten her. Imidlertid får jeg ikke lastet opp videoen akkurat nå, men kanskje den kommer etter at jeg er ferdig på jobb.

6 kommentarer:

 1. Nice rosablogg :). Fikk litt dårlig samvittighet - selv om hundene får tur hver dag er det som du sier ikke det samme som en skikkelig treningsøkt. Men tiden strekker dårlig til om ettermiddagen, kaldt og surt er det også. Det var så mye greiere å motivere sef når vi hadde Jula-treningene. Men nå blir det vel snart varmere, så man kommer seg ut på fellestreninger igjen. Håper det går over med haltheten på hundene, sånt er ikke moro. Vi får håpe det er riktig at det som kommer brått også gjerne forsvinner brått.

  SvarSlett
 2. Det er litt lettere å trene når man kan bruke formiddagene, ja. Hvis jeg trener på kveldene, er det stort sett bare fordi jeg har avtalt å trene med noen andre. :)

  Og takk for det. Jeg håper virkelig det går over, men er veldig bekymret spesielt for Cisco. Dette ser ikke bra ut og han har nå ganske store problemer med å få med seg bakparten når han har ligget … :(

  SvarSlett
 3. Flotte treninger når man er alene og kan ha hunden ute, liker det veldig godt jeg også - bortsett i fra at jeg har litt mer jobb med å holde styr på den gule :/
  Krysser alt jeg har for den gamle krøllete mannen, ja også Spiff selvfølgelig!!

  SvarSlett
 4. Takk for det, Kari! Heldigvis ser det bedre ut i dag. :) Spiff markerer nå bare litt når han går, mens Cisco er mer tilbake til «normalt litt ustø» i bakparten. Er veldig lettet akkurat nå, for siden i går kveld har jeg egentlig forberedt meg på det verste.

  SvarSlett
 5. Takk for en super økt Kirsti! Håper virkelig Cisco og Spiff blir friske fort:)

  Klem Kathrine, Milka og Bella

  SvarSlett
 6. I like måte, Kathrine. :) Og takk for det. Litt kjedelig å ha halt hund når man vil trene (og jeg håper selvfølelig at det ikke er noe alvorlig).

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.