fredag 8. april 2011

Her går det unna!

Denne uken har vi virkelig vært allsidige. Turer, LP-treninger, dummyene er funnet frem igjen etter en lang pause og jammen har ikke Spiff vært på utstillingstrening også! DET er lenge siden, det. Jeg har meldt på Spiff på årets Flatmesterskap (utstilling + working test) i pinsen og ettersom Aud Grete, som stiller ham mye bedre enn meg, forhåpentligvis er opptatt med nyfødte valper den helgen, blir jeg nødt til å stille Spiff selv. Med andre ord: Vi trenger trening med litt veiledning på det området! Spiff er vel det som kan kalles sparsomt vist med sine totalt 6 utstillinger på 6 år (alle med 1. premie og to ganger CK), og sist gang var på Flatmesterskapet for 2 år siden, så da hadde det jo vært litt hyggelig om han kunne vise seg fra sin beste side. Heeelt objektivt er han jo ganske vakker, men han løper så himla fort at jeg har store problemer med å holde meg fast i båndet der jeg henger og dingler etter ham. Han har kanskje litt for lange ben.

Onsdag kveld tok jeg altså med meg Spiff på utstillingtrening i Ekeberghallen for første gang. Det var Roger som styrte showet, og han er en utrolig behagelig og hyggelig instruktør, altså. Spiff synes det er veldig vanskelig å stå stille og jeg vet at han kan knekke litt i bakparten fordi han er så ivrig, men jeg tror han sto ganske bra mye av tiden. Halen stopper aldri, så sånn sett er han en drøm å stille. Han kan stå sånn og logre i flere timer i strekk, han. Løpingen gikk bedre enn forventet, men jeg ble allikevel hengende litt etter. Kanskje jeg skal skaffe meg stylter?

I går hentet jeg Rikke. Jeg tok henne med til veterinæren og fikk tatt blodprøve etter rabiesvaksinene hun tok i høst, så nå er det bare å krysse fingrene for at hun har dannet nok antistoffer. Vi skal jo forhåpentligvis en liten tur til utlandet på neste løpetid … Hun fikk en økt med LP og jeg DIGGER den hunden! :D Hun er helt herlig å gå med og så enkel på alle måter. Skulle gjerne hatt henne hjemme, for å si det sånn, men det er jo fint at jeg kan låne henne så ofte jeg vil. Etterpå tok jeg med meg alle fire på tur i Losby, deretter testet jeg henne på dummyer. Rett ut, rett hjem, men denne gangen slapp hun dummyen konsekvent 2 meter foran meg. Jeg tror det vil bli litt mye å ta tak i dette samtidig som jeg skal få henne klar til klasse I i lydighet i løpet av ikke så mange ukene, så jeg tror jeg har bestemt meg for å droppe working testen og heller fokusere fullt på LP, siden hun der har kommet mye lengre. Vanskelig, dette. Aller helst skulle jeg jo ha gått jaktprøver med henne, men siden jeg bruker en time tur/retur på å kjøre ut til henne og jeg har tre andre hunder som skal trenes, ser jeg at det er urealistisk å få til, dessverre. Men fôrverten har fått i oppgave å trene henne på å holde dummy hver dag nå, så jeg får se om det har blitt noe bedre til uken. Hun er jo i hvert fall god på fot, sitt og bli og innkalling, så det er «bare» markeringer på land og vann, avleveringer, dirigeringer, felt og fløytesignaler som må trenes på, i tilfelle.

Spiff og Casir fikk også en liten jakttreningsøkt i går. Casir kun for aktiviseringens del, for han er jo pensjonert fra jaktprøver, mens Spiff skal lære seg å bli like stopplydig som han var for noen år siden, og så skal han bli dirigerbar. Jeg følte at jeg fikk en fin økt i går og til slutt tok han absolutt alle signaler, men jeg må nok belage meg på mange slike økter fremover. Cisco fikk sine vanlige triks og styrkeøvelser, så da var alle fornøyde.

I dag har vi møtt Annette, Rikkes oppdretter, på Høvik. Det har vært så varmt og deilig, strålende sol, men en vanvittig vind! Det er sjelden det blåser sånn her. Trær har visst blåst overende flere steder, reklamebannere som hang på idrettsbanen der vi trente, løsnet, og mine kjegler til ruta forsvant 50 meter og den ene havnet til og med i et gjerde! Jeg kan vel i hvert fall trygt si at verken Rikke eller Spiff er miljøberørt, for det smalt nesten som pistolskudd innimellom, men de enset det ikke. Løv føyk forbi og vi måtte bare gi opp å bruke hinderet jeg hadde tatt med.

Kjegla mi!

Et slikt et løsnet også og traff meg i ryggen. Skvatt litt, ja.


Vi tok først en økt med halvsøsknene Rikke og Indie (8 måneder), deretter en økt med kullsøsknene Spiff og Tippi. Skikkelig familiedag, med andre ord. :) Rikke og Indie fikk alle øvelsene til klasse I, mens de eldste fikk ruta, apport m/dirigering, neseprøve og metall over et alternativt hinder bestående av planke, stolsekk og min boks med LP-stæsj. Tippi går jo i eliteklassen og det gjør forhåpentligvis Spiff etter hvert, så da ble det bare ruta som ble en ren klasse III-øvelse for Spiffs del. Jeg er veldig fornøyd med begge to! Rikke kan ikke stå under marsj og reiste seg etter 1,5 minutt på fellesdekken, men resten gikk fra veldig bra til helt greit. Hun er ivrig og opptatt av meg. Hun går veldig pent lineføring, men jeg er jo vant til mine gærninger, så jeg føler at hun ligger litt for langt bak og litt for langt fra meg. Sannheten er vel heller at mine ligger for langt frem og klenger litt. Spiff synes det er litt vanskelig å finne riktig plassering i ruta og synes også neseprøven er litt vanskelig, men han tok i det minste riktig pinne alle tre gangene. Det er bare noen få ganger jeg har trent med berørte pinner, men det har bare vært fordi jeg har trent mest alene, og han har ikke blitt satt ut av det. Apport m/dirigering synes derimot Spiff er piece of cake, mens metall over hinder var litt rart med det hinderet.

Merkelig hinder, synes Spiff.

Viktig å hoppe så høyt som man vanligvis hopper selv om dette hinderet var litt lavere!

Fine Tippi – Spiffs kullsøster og Rikkes mamma. Her viser hun kengurutrikset sitt. 

Etter treningen leverte jeg Rikke hos fôrverten før jeg fikk med min kjære mor og Mascot på en times tur i Losby, der noen (les: flatfjolsene) syntes det var en god idé å rulle seg på en fisk (!), før Cisco og Casir fikk noen korte økter med lydighet til slutt. Casir fikk fri ved fot, avstand, sitt under marsj og innkalling med dekk. Casir synes sistnevnte er veldig vanskelig, for han har i 6 år stått før han har ligget, så han er fremdeles hellig overbevist om at når man blir kalt inn fra liggende, er det enten «stå» eller utgangsstilling som kommer etterpå. Ja, ja. Han er jo litt søt, da. Cisco fikk fri ved fot, stå under marsj og styrkeøvelsene sine, så da var vel alle fornøyde i dag også. Her kommer mange bilder fra i dag:

Rikke har barbert mage etter at hun ble åpnet for å fjerne et fremmedlegeme som viste seg å ha kommet ut på egenhånd og etterlatt magekatarr i stedet … Det er noen uker siden nå, men det tar laaang tid før pelsen vokser ut igjen og jeg håper bare hun ser bedre ut til Flatmesterskapet, for der skal hun stilles ut for første gang.

Lille, søte Rikke. 

Litt langt fra meg, synes jeg, så det har også fôrverten fått beskjed om å jobbe med. :)

Hun logrer kontinuerlig, i hvert fall, men her ser jeg hun går i passgang. Jeg vil helst at hun ikke skal det. 

Penere her.

Synd den ødelagte underlinjen forstyrrer sånn!

Ivrig og glad hund. 

Kirsti jukser litt, men Rikke går fint her, i hvert fall. ;)

Work of Time's Miss Indian Summer (Klokkeråsen's Xanthippe - DKCH Pearly Coat Bobo) og Work of Time's Born To Be Nifty (Klokkeråsen's Xanthippe - N JCH N CH Spader Damens Wild Thing). 

Indie er litt større enn Rikke, men så er jo tross alt Rikke en liten tispe med sine 55 cm og 24 kg. 


Indie ser noe spennende, sannsynligvis et løvblad som fyker forbi!

Fine halvsøstrene. 

Vet ikke helt hva Spiff prøver på her. Passage, kanskje?

Litt langt frem, kanskje?Plutselig så liksom Spiff enorm ut, men han er faktisk bare 62 cm høy og veier stort sett 32–33 kg. 

For langt frem igjen. 

Her tror jeg kanskje jeg han prøver på galopp? Men han er VELDIG morsom å gå med, altså. Min lille arbeidsnarkomane.

Springmarsj. 

Mer springmarsj.

Elghundhale? Vi skylder på vinden! I tillegg går han i pass. Håpløst. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.