tirsdag 5. april 2011

LP-trening og kameraovervåking

Nå er vi i gang med turer og trening igjen etter en litt amputert forrige uke pga. Spiffs halting. I dag hadde vi avtalt å trene LP sammen med Hanne og Sunniva, så da passet det jo supert at det bøttet ned. Eller ikke. Men på den annen side trenger man jo å trene i regnvær innimellom og jeg kan nesten garantere at jeg hadde droppet å trene i sta dersom jeg ikke hadde hatt en avtale om å møte noen andre! :)

Casir kan kunsten å slappe av, men sier heller ikke nei takk til tur eller trening uansett vær!

Spiff er som tidligere nevnt den som har hovedfokus om dagen, for vi skal altså gå et par stevner om ikke så mange ukene. Jeg hadde egentlig en plan i dag, men været gjorde at det ble noen endringer. Spiff, hunden som synes isbading er helt herlig og som bader der det er mulig å bade når som helst hele året, liker nemlig ikke å sette eller legge seg på vått underlag. Forstå det den som kan!? Mens Casir, som ennå ikke har badet i år, han bryr seg overhodet ikke om hva slags underlag det er og setter og legger seg selv i store vanndammer. Logisk?

Spiffs trening besto derfor i dag av følgende: Sitt, sitt under marsj, sitt på avstand, sitt i søledammer, holdter i søledammer, og neddekk og bli liggende i søledammer. Spiff har kanskje hatt morsommere økter, men han ble flinkere og flinkere, i hvert fall. Og når han først la seg i søledammen, lå han uten antydning til å prøve å reise seg eller flytte på seg, selv om han lå der lenge. Dette må vi trene mer på! Ble også kommandert litt på fri ved foten. Jeg kommer aldri til å bli fornøyd med den øvelsen, men han går i det minste med kontakt fra start til slutt. Casir fikk en bitte liten økt, det samme gjorde Cisco. Casir briefet med sine rå sitt- og ligg-momenter i vannet, mens Cisco fikk styrkeøvelsene sine, nemlig slalåm og sitt–stå–sitt.

Ny opplevelse i dag: Vann blandet med hundediaré i øyet (og på regntøyet mitt)! Stakkars Sunniva som hadde blitt dårlig i bilen. Ikke hennes feil, men litt ubehagelig skal jeg innrømme at det var da hun glad (og sikkert lettet) hoppet ut av bilen og løp mot meg. Særlig lukten var ubehagelig. Tror jeg brakk meg i et par minutter før jeg klarte å slutte med det. Jeg har jobbet på kennel og kommet inn til en hel avdeling med diaré-hunder, men det er noen år siden og siden da har jeg blitt overfølsom på lukter. Men jeg synes mest synd på Hanne som bare fikk skylt av det verste med vann og måtte kjøre hjem med den stanken i bilen. :-&

Hundene har også fått tur på Vestmork i Losby i dag, og det gleder meg å se at snøen er på retur. Nå gikk det an å gå hele runden på Vestmork og mesteparten av runden var nå på gress og grus. Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg til denne ekle snøsmeltingstiden er forbi, det blir bart overalt og ikke minst at det tørker opp. Nå vil jeg trene jakt igjen, men foreløpig er det ikke så mange stedene i nærheten som egner seg! Har spesielt blitt fristet etter å ha hørt resultater, sett bilder og lest oppsummeringer fra jaktprøven i Rogaland i helgen. Neste år MÅ jeg bare dra dit, så da er det bare å få trent jevnt og trutt fremover slik at vi har noe der å gjøre.

For noen uker siden bestemte jeg meg for å sette opp webkameraet og filme hundene mens de var alene hjemme. Jeg har aldri gjort det før, men har bare gått ut fra at de sover mesteparten av tiden. Jeg ble derfor litt overrasket da jeg kom hjem og så filmen. Jeg hadde satt opp pc-en i gangen med oversikt over hele stua og døra inn til kjøkkenet. Gangen sperret jeg av med grind slik at jeg skulle være sikker på at ingen av hundene la seg utenfor kameravinkelen. Idet jeg gikk ut døra, gikk Casir rett inn på kjøkkenet. Der var det jo ikke noe, men han var der inne i et par minutter, så jeg antar at han har sjekket grundig om han kunne finne noen matrester. Cisco hoppet rett opp i sofaen og der ble han i tre timer. Han flyttet seg frem og tilbake et par ganger, satte seg opp og lyttet et par ganger, og la seg ned igjen. Casir gikk etter hvert og la seg inntil grinda mot gangen. Casir ligger aldri der ellers, så han ville nok ligge nærmest utgangsdøra.

Spiff, derimot, brukte ganske lang tid på å roe seg. Nå er det jo litt uvisst hvorfor han gjorde som han gjorde, for ofte har jeg satt ham på hunderommet med åpen dør og sperret av grinda mellom gangen og stua, slik at han kan gå alene der (han er en hund som liker å ligge alene når han slapper av), men de første 20 minuttene satt han i hvert fall klint inntil grinda og forsøkte innimellom å hoppe over. Han pep også flere ganger. Han har klart å hoppe over før, for noen ganger når jeg også har sperret av der og hatt ham i stua sammen med Cisco og/eller Casir, har jeg funnet ham i gangen når jeg har kommet tilbake. Så om han pep fordi jeg var borte eller bare fordi han ville ut i gangen, vet jeg jo ikke. Etter disse 20 minuttene la han seg ned inntil grinda og ble liggende der til jeg kom tilbake. Men jeg fikk i hvert fall bekreftet en ting: De lager ikke mye lyd som kan sjenere naboene! Det var kun da jeg stakk nøkkelen i døra, at Spiff bjeffet et par ganger. Jeg har også filmet noen ganger mens Cisco og Casir har vært alene, og da har de ikke engang bjeffet da jeg har kommet hjem. Cisco setter seg opp i sofaen når han hører meg, men hopper ikke ned før han ser at det er meg.

Cisco ligger i sofaen og synes ikke (det var blitt mørkt og webkameraet filmer ikke så bra), mens Casir og Spiff har sørget for å legge seg nærme utgangsdøren. 

3 kommentarer:

  1. Imponerende positivt å bruke regnværet til å trene på dekk i søledammer :)! Og artig med webkamera, jeg er redd for at jeg kan få noen overraskelser hvis jeg setter opp det her hjemme. Så det er ikke sikkert jeg gjør det :)

    SvarSlett
  2. Sikkert lurt å trene i allt slags vær, selv om det ikke er like moro. Lykke til i konkurransen. Spennende med webkam da.

    SvarSlett
  3. Smart med webkamera! Jeg brukte det på Pøbel også, fordi ting jeg trengte plutselig forsvant, og jeg var spent på hva han gjorde mens jeg ikke var der. Stuebordet er veeeldig spennende for Pøbel, og der nappet han med seg en lue engang, og en annen gang en kurv med kiwi. Ellers er han egentlig ganske så rolig og sover for det aller meste. Tygger på noen bein nå og da, men det er det. :)

    SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.