tirsdag 12. april 2011

Rikke og sånn

Nå begynner ting å falle litt på plass med tanke på valpeplanene til høsten/vinteren. Ikke det at jeg egentlig ønsker å tenke på vinter nå som våren har kommet for fullt og jeg bare nyter de lyse kveldene, fuglekvitter, solen som varmer og tanken på at vi har hele våren, sommeren og høsten foran oss, men jeg har i hvert fall tenkt å pare Rikke på første løpetid som ventes en eller annen gang etter sommeren, og det gleder jeg meg veldig til. Forhåpentligvis venter Rikke så lenge som mulig med å få løpetid, for aller helst vil jeg ha vårvalper, men det skal vel noe til. Det gikk 11 måneder fra første til andre løpetid, så gikk det bare 8 måneder til tredje. Det var i januar, så da er det jo litt vanskelig å vite nøyaktig når neste kommer.

Onkel Spiff leker med Rikke da hun var liten valp.


Kennelnavnsøknad er innsendt, Rikke er HD-røntget, øyelyst og gonioskopert uten anmerkninger, rabiesvaksiner er tatt (og forhåpentligvis får vi svar denne uken på at hun har nok antistoffer), hun er påmeldt utstilling og vi er i gang med LP-treninger og satser på debut før sommeren. Selvfølgelig skulle jeg gjerne ha sett mer av henne i forhold til jaktegenskapene, men jeg har i hvert fall hatt henne nok til å vite at hun innehar veldig mange av de egenskapene jeg ser etter i en flat. Jepp, ikke helt optimalt, det vet jeg. Uansett gleder jeg meg veldig til selv å beholde en valp etter Rikke og jeg håper og tror at Rikke kan gi noen fine avkom som i tillegg til å være supre turkompiser og familiemedlemmer også kan bli noen flotte treningskompiser i forskjellige grener. For å nevne noe av det jeg liker så godt med Rikke:
 • Hun er enkel og ukomplisert på alle måter i hverdagen. 
 • Hun er ivrig og lettlært når man trener med henne. 
 • Hun går overens med alt av andre hunder og andre dyr (bor sammen med katter, kaniner, høner, hester osv.) 
 • Hun er veldig lydig – går i bånd uten å trekke, kommer på innkalling og gjør det hun får beskjed om (og hun bor hos en førstegangs hundeeier som kun har gått et valpekurs hos meg). 
 • Hun er liten (ok, kanskje litt i minste laget, men med tanke på hvor store og tunge enkelte flatter er, ser jeg på det som en fordel). 
 • Hun har evnen til å slappe av når som helst og hvor som helst. 
 • Hun er i mine øyne blitt en pen tispe. 
 • Hun er rett og slett bare et elskelig vesen som må oppleves. :) 
Rikke fikk være med på veldig mye den måneden hun bodde hos meg. Båttur var en av tingene, derfor redningsvesten.


Blir jeg ikke fornøyd med valpene, kommer jeg heller ikke til å avle videre. Jeg har tenkt å beholde en hannhund hjemme, men har også planer om å sette ut en tispe på fôr. Så dersom du eller noen du vet om har lyst til å trene/konkurrere med en liten tispe, er det bare å kontakte meg. Jeg tror man får en veldig god avtale hos meg. :)

Finnes det noe nydeligere enn valper? Her er Rikke ca. 10 uker gammel.


I dag fikk jeg svar fra VetGen, så nå kan jeg trygt velge hannhund uavhengig av om den er fargetestet eller ikke. Rikke bærer nemlig ikke gult, men brunt – det bærer hun! :D Og det gjør jo ikke noe. Jeg har ikke noe høyt ønske om brune valper spesielt, for fargen er ikke akkurat det jeg synes er viktigst her i verden, men det gjør jo ingenting om det skulle komme noen brune valper dersom jeg ender opp med en hannhund som bærer brunt. Noen vil til og med kanskje synes at det hadde vært fint om Rikke får brune valper. Men da er jeg i hvert fall helt garantert at det ikke blir noen gule, og det er det som er det viktigste. Siden gult ikke er en godkjent farge på flat, er det jo en fordel om man kan unngå det og det er jo veldig enkelt når det er helt uproblematisk å fargeteste dem. Hvilken hannhund det blir, er fremdeles ikke bestemt, men jeg har en liste med kriterier. Et av dem er å bruke en hannhund fra linjer som ikke er mye brukt her i landet, så kan jeg i hvert fall gjøre noe for å prøve å bidra til at det genetiske mangfoldet øker. Jeg ser jo med bekymring på at de samme hannhundene går igjen i de fleste stamtavler – ikke bra … Og selvfølgelig er jeg ute etter en hund fra linjer som har noe å vise til jaktlig, men som også ser ut som en flat. Og aller viktist: Den må ha et herlig gemytt og være frisk. Enkelt å finne hannhund, sa du? Jeg har lett siden Rikke var valp …

Rikke er på valpetreff og får hente dummy. Rett ut, rett hjem, men med et alternativt grep på dummyen. ;)

5 kommentarer:

 1. Åh, så spennende! Hvordan vil det være med tooo flatter i huset her, tro? Hihi.

  SvarSlett
 2. To flatter i hus er helt perfekt, vet du. ;)

  SvarSlett
 3. Så spennende med søte små da. Sikkert lurt å finne linjer som ikke er brukt så mye her ja.
  Jeg har foreløpig nok med mine to, og heller nok mer mot hannhund enn tispe.

  SvarSlett
 4. Det er jo leeeenge til valpene blir født og det kommer sikkert noen fine hannhunder også som har lyst til å bo i Tvedestrand og bli trent med. ;)

  SvarSlett
 5. Så spennende, Kirsti! Det blir moro å følge dere framover!

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.