søndag 6. november 2011

Opprykk til klasse II

Hurra! Fineste lille Rikke har virkelig imponert meg i dag. Ikke bare fikk vi opprykk, men hun oppførte seg som om hun har gjort dette mange ganger før.

  Fineste lille Rikke med et klassisk Rikke-uttrykk – snusleppe og litt mysende øyne. Hun «smiler» forresten når hun er veldig glad for å se meg igjen, og da er hun litt ekstra søt. Burde prøve å få tatt bilde av det en dag, men vet ikke om jeg får til det.   

Stevnet var i ridehuset på Alna, og kortere vei til et stevne får man vel nesten ikke. 7 minutter i bil er deilig når man må stå tidlig opp! I går var vi publikum og heiet på treningskompiser, deriblant Tippi, Rikkes mamma (og Spiffs kullsøster). Hun fikk en 3. premie i eliteklassen – hurra for det! Rikke var helt super å ha med seg, til tross for at hun i et ubevoktet øyeblikk klarte å snike til seg en pølsebit fra en matskål. Det skulle være belønning til en hund som var i ringen. Ups! Sånn går det når man sitter og snakker og ikke helt følger med på hva hunden gjør og heller ikke er klar over at det står en matskål med godbiter i, rett ved siden av. Så da måtte jeg gå i sekken til denne damen og legge en ny pølsebit i matskålen, og følte meg som en innbruddstyv. Men det var godt jeg gjorde det, for hunden ble sendt rett ut til matskålen da den var ferdig i ringen, så det hadde jo vært litt kjedelig om skålen var tom. Rikke er på slanker'n og synes nok hun får litt lite mat av meg. Etter stevnet tok jeg med meg mine fire + Mascot til mamma og gikk en times tur i skogen i skumringen. Når man har så mange hunder som jeg har, spiller liksom en hund til eller fra ikke så stor rolle. ;)

I dag var det altså vår tur. Med startnummer 0092 og ikke noe info utover det, ante jeg jo ikke hvilket nr. jeg skulle gå som og ble vel ikke akkurat overrasket da jeg så at jeg var startnummer 1. Føler liksom at jeg ofte får det startnummeret, og jeg ønsker egentlig alt annet enn å være første startende. Jeg liker alltid å se en ekvipasje eller to gå først, og samtidig blir jeg litt stresset av kun å få to minutters oppvarming etter fellesdekken. Men det gikk altså veldig bra. Det var 18 som startet i dag, og Rikke ble like godt nr. 2 med 184,5 poeng (av 200 mulige og man får opprykk med 160 poeng, som er 8 i snittkarakter). Hun var sååå fin å gå med! Herlige hunden min. :x Vi fikk et par misser, men hadde 8 som dårligste karakter, så det var rett og slett fantastisk å kunne gå ut av ringen og være 100 % sikker på opprykk. Med tanke på at jeg hadde ca. 10 treninger med Rikke i vår og gikk ett stevne med henne i juni, og at hun siden da overhodet ikke er trent før jeg fikk henne for 2 uker og 2 dager siden, må jeg bare si at jeg er strålende fornøyd med henne. Jo da, perfeksjonisten Kirsti irriterer seg over at hun fremdeles har en dårlig lineføring/fri ved fot og at hun ikke fikk 10 på resten av øvelsene (for det er hun god nok til), men hun kunne jo ha gjort større feil som hadde ført til 0 og ikke ikke bare et par poeng i trekk. Og det viktigste er at Rikke viser så stor glede ved å gå, at hun er så konsentrert, at hun viser at hun fungerer så fint i slike settinger og at hun er rolig når vi sitter og venter. Nå blir jeg snart en sånn ekkel hundeeier som bare skryter over hvor fantastisk hund man har, men hun ER fantastisk, altså. ;)

Det var mange forskjellige raser i dag, noe som alltid er gøy, til og med en irsk ulvehund! Det er første gangen jeg ser en i en LP-konkurranse. Han var en herlig fyr og han ble veldig sjarmert av Rikke. Rikke syntes også han var en fin fyr, så jeg får håpe hun synes Albert er stor nok når den tid kommer. ;) Denne ulvehunden var nemlig 92 cm høy og veide ca. 80 kg. Rikke så ut som en liten mygg ved siden av ham.

Her er karakterene våre, med mine kommentarer i parentes:

 1. Tannvisning: 10 
 2. Fellesdekk: 10 
 3. Lineføring: 8,5 (Rikke gikk litt langt fra meg, så jeg kompenserte med å gå litt inntil/etter henne. Når man er vant til hunder som klenger litt, er det veldig uvant å gå med en hund som går for langt vekk fra meg.)
 4. Dekk fra holdt: 10
 5. Innkalling: 8,5 (Den nye avslutningen på innkallingen er ikke godt nok befestet ennå, så hun tok den gamle varianten med direkte innsitt, og ble derfor treg inn på plass og måtte ha en ekstra kommando for å sette seg.)
 6. Stå under marsj: 8 (Nydelig moment, men da jeg gikk forbi henne, snudde hun seg etter meg og satte seg. Og dette som hun har vært så god på på trening! Resten supert.)
 7. Hopp over hinder: 9 (Her er jeg faktisk usikker på hva vi ble trukket for.)
 8. Avstandskommandering: 9 (Her tror jeg kanskje hun ble trukket for at hun kunne ha vært litt kjappere, men er litt usikker, for jeg fikk ikke med meg hva som ble sagt.)
 9. Helhet: 10
Frem til neste stevne der det er en liten mulighet for plassering, må vi trene på at hun skal holde rosetter i munnen. Nå ville hun bare leke med den, og det kan vi jo ikke ha noe av. 
Planene fremover er å fortsette med litt LP-trening, men jeg tviler på at det blir noen start i klasse II før etter at hun har hatt valper. Jeg har også planer om å få tatt kvalifiseringsprøven før jul og komme i gang med jakttrening ganske snart. Neste helg er det utstilling som står på planen, så da håper jeg dommeren ser at hun er en vakker liten frøken. :)

Etter stevnet fikk vi lunsj og middag hos min kjære mor. Da moren min gikk ned i kjelleren (og de nysgjerrige flattene selvfølgelig fulgte etter henne mens pudlene ble stående igjen oppe), og etterpå ba meg om å rope på Spiff, kom han jaggu med et spann med vaniljeis til meg. Det er hunden sin, det!

5 kommentarer:

 1. Det er lov å være fornøyd, gratulerer så mye Kirsti :-)

  SvarSlett
 2. Hurra for Rikke-prikke! (Kom ikke på et bedre rim i farten. Skal finne et bedre et til neste helg.). :-)

  Aud Grete

  SvarSlett
 3. Skjønner godt at du vil skryte av Rikke, hun er en fantastisk skjønn liten frøken. Jeg digger Rikke! :) Og gratulerer så mye opprykk!!

  SvarSlett
 4. Så moro, og at du har greid å komme så langt etter å ha hatt henne i bare to uker! Gratulerer!!

  SvarSlett
 5. Tusen takk, dere! Og hyggelig å høre at du liker Rikke, Linda. :)

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.