søndag 29. mai 2011

Treninger

For et par uker siden skrev jeg at det eneste som nå gjenstår i forhold til Rikkes trening mot klasse I, er stå under marsj. Nå kan jeg fortelle at på fredag gikk det et stort lys opp for Rikke. Fra ikke å ane hva «stå» i det hele tatt dreide seg om uten godis foran nesen, klarte hun i løpet av økten å stoppe raskt bare på kommandoordet og bli stående uten å flytte på seg. Hun blir bare morsommere å morsommere å trene med, og jeg blir bare mer og mer forelsket i lille Rikke. Jeg gleder meg til å gå klasse I med henne (selv om jeg sikkert blir nervøs når dagen er her) og håper at vi klarer å vise frem noe av det vi har trent på i et par måneder nå. Det er noe helt annet å trene en hund bare ukentlig eller annenhver uke, som vi driver med, mot å trene en hund som bor hjemme, for vi går jo glipp av mye av de daglige småtingene som jeg alltid gjør med gutta.

I dag møtte jeg Rikkes kullbror Ibsen som var på besøk fra Danmark. Det er første gangen jeg har sett ham siden de var 7,5 uke gamle, så det var veldig moro å se ham igjen. Han har opprykk til klasse B bruks i Danmark og har fått excellent på utstilling (tror bare han er stilt en gang). Han var veldig annerledes enn Rikke i utseendet. Mens Rikke har mye fra Tippi (mor), har Ibsen mye fra Zomby (far). Morsomt å se hunder fra samme kull, altså.

Spiff fungerer også bra på trening om dagen, og vi har altså fokus på innkomster og avleveringer og innkalling med dekk. Ser at jeg har slurvet litt her. Så hvis jeg kunne ha fått Spiffs tempo og intensitet, Casirs kjappe momenter og fine avslutninger/avleveringer, Casirs holdter og bakpartskontroll, Ciscos plassering på fri ved foten, Casirs opptak og Spiffs konsentrasjon, tror jeg vi snakker om den perfekte hund. ;)

2 kommentarer:

 1. Moro å lese, og sikkert gøy når klaffen endelig detter ned! men hvordan fikk du til bråstoppen? Ronja går alltid noen skritt, har du et tips?

  SvarSlett
 2. Jeg har mange tips. ;) Mange bruker ball for å få bråstoppen, men på mine hunder har jeg alltid vært veldig nøye på å trene ett og ett moment veldig godt før jeg setter det sammen til en øvelse. Jeg bruker heller ikke ball under denne øvelsen. Mine jobber veldig bra for godbiter, så det har funket fint på dem.

  Jeg trener først stå separat og masse bli stående før jeg går videre. Jeg vil at stå skal bety «ikke flytt på en eneste pote». Når hunden klarer å stå uten å sette seg eller flytte på seg uansett hvordan jeg går rundt den og fra den, begynner jeg forsiktig å sette det litt sammen. Jeg har hunden i utgangstilling, går ett skritt frem med venstre ben og kommanderer «stå» idet venstre fot treffer bakken samtidig som jeg gir godbit fra venstre hånd. Neste steg er å fjerne godbiten og gå ett skritt før jeg går tilbake og belønner, så to skritt osv. Jeg sørger hele tiden for at hunden stopper momentant. Dersom den flytter seg, belønner jeg aldri for det, men går litt tilbake igjen i treningen for å gjøre det litt enklere for hunden. Jeg fortsetter å si kommandoen idet venstre fot treffer bakken (på samme måte som jeg alltid kommanderer sitt under marsj idet venstre ben er på vei frem og dekk under marsj når jeg har begge bena i bakken, men høyre ben lengst frem).

  Mine hunder (og de som jeg har hatt på kurs som har trent dette like grundig som jeg har sagt), har også fått til kjempefine momenter.

  Så det viktigste tipset er: Aldri belønn dersom hun ikke bråstopper, finn ut hva som trigger henne for å få frem bråstoppen, og fjern gradvis påvirkningen. :)

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.