fredag 20. mai 2011

Veterinærbesøk med Cisco

På onsdag var Cisco en tur hos Vets 4 Pets. I det siste har han blitt ganske tungpustet på tur, han er helt besatt av å finne vann i alle grøfter og han hoster/harker/brekker seg litt innimellom. Han kan ikke ligge mange sekundene på ryggen før han begynner med denne harkingen. Det er jo nærliggende å tro at dette er symptomer på vann i lungene pga. hjertesvikt, så dermed fikk Cisco en grundig sjekk.

Cisco holder seg godt til å være 12 år, men noen aldringstegn har vi jo sett en stund. 

Tina lyttet på hjertet, tok blodprøve og vi tok også røntgenbilde for å se om hjertet kunne være forstørret. Men hjertet dekket tre ribben, det, og det er akkurat så stort som det skal være. Ikke kunne hun se noe som kunne være kreft i lungene heller og blodprøvene var fine, så sannsynligvis er det bare at hjertet fungerer litt dårligere pga. alderen, men altså ikke noe akutt. Cisco har også begynt å få en del kuler, og noen av dem begynner å bli forholdsvis store. Vi har tidligere tatt prøver av noen av dem, og da var det bare fettkuler. Tina lurte på om vi skulle ta prøve av de nye kulene, men jeg sa at det trengte hun ikke. Om det er kreft, vil jeg uansett ikke skjære noe mer i ham. Kulene får bare sitte der så lenge de ikke plager ham, noe hun forsto. Som hun sa: «12 år er en bra alder og alt over det er bonus.»

Jeg vil bare at Cisco skal ha det kjempebra så lenge han er her, og når han ikke lenger har det bra, skal han få slippe. Den tunge pesingen kommer når Cisco har løpt eller stresset seg opp eller når det har vært veldig varmt og vi har gått et stykke. Cisco begynner å bli veldig svak i bakparten, så selv om han fremdeles er sprek og hopper og løper og er (nesten) like vill og gal som han alltid har vært, begynner å han jo å få litt problemer. Den største forskjellen er på tur der han som regel traver, men sjelden galopperer lenger. Når han galopperer, er det på en måte som om bakparten blir hengende litt etter. Og så er det selvfølgelig det at han faller mye og sklir veldig på glatte gulv. Ifølge Tina har Cisco allikevel mer muskulatur enn de fleste andre 12-åringer, selv om han sikkert hadde mer enn dobbelt så mye da han var yngre.

En sprek, men litt svak 12-åring. 

Ellers viste røntgenbildet at Cisco har forkalkninger både i skulder og rygg. Det er jo heller ikke unormalt på en såpass voksen hund. Fra før vet jeg jo at han har svak grad HD og forkalkninger i begge hoftene. Pga. forkalkningene setter vi ham på Rimadyl. Jeg merker egentlig ikke at han har vondt, men innimellom står han og strekker ryggen sin omtrent slik jeg selv gjør, så det kommer nok av det. Pr. i dag har nok Cisco det bra, men denne tunge pesingen på tur er noe nytt som har kommet bare de siste ukene, så jeg ser jo at jeg nok må ta mer hensyn til ham enn tidligere. Jeg håper jo at jeg kan ha Cisco her lenge ennå, men jeg ser vel egentlig for meg at dette er vår siste sommer sammen … Det er virkelig mange bekymringer med å ha en gammel hund når man ser at de begynner å få problemer. Og en ting er sikkert: Jeg skal ikke la det gå for langt. Cisco skal ikke leve på overtid fordi jeg ikke orker tanken på å miste ham.

Verdens fineste Cisco. Disse bildene ble forresten tatt i går. 

Hvorfor galoppere når man kan trave?
Gode, fine Cisco.

3 kommentarer:

  1. Det er tøfft å ha en gammel hund i hus! Kos deg med "krølle" den tiden han har igjen og gjør som du skriver her, stor klem!

    SvarSlett
  2. Flotte bilder av en gammel mann. Han langer godt ut i steget med frambeia i alle fall. Kos deg med den gamle du. Har en selv som drar på årene

    SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.