lørdag 6. april 2013

Hallo, verden! 2 uker gamle

Jeg er glad jeg har denne herlige gjengen med valper nå som det har vært litt vel mye motgang i det siste. De er gode å ha når man ønsker å glemme alt det vonde for en liten stund. Nå har tispene åpnet øynene helt, og hannhundene er like bak. Han som ble født sist, ridge, er også han som foreløpig bare har noen smale streker til åpninger. I starten ser de litt rare ut, for det ser nesten ut som om de skjeler, men de blir allikevel mye mer ordentlige valper når øynene er åpne. Alle er oppe på bena nå, men de går veldig ustøtt og ramler ofte. Og den tykkeste tispa er vel den som synes det er vanskeligst. Skal få filmet det i morgen.

I dag er de to uker gamle og de har blitt så store! Hun som veide minst ved fødsel, veier nå 1,5 kg og er altså kullets dundre. Frem til for noen dager siden skilte det bare 50 gram fra minst til størst, men nå er det nesten 200 gram i forskjell. Det kommer av at de valpene som reagerte litt på all melka, hadde et par døgn der de bare gikk opp 20–30 gram, mens de andre gikk opp mellom 50–100 gram pr. døgn. Morsomt å følge med, synes jeg.

Her er dagens bilder:

Hann umerket.

Hann umerket.


 Hann merket.


Hann merket.

Hann ridge.


Hann ridge.

Tispe umerket. Hun var veldig trøtt, så hun lukker dessverre øynene litt her. 


Tispe umerket. 


Tispe merket.

Tispe merket. 

Lille hann ridge ligger og slapper av. 

Tispe merket har åpnet øynene helt. 

Hele gjengen tar seg en liten hvil. 

Det går foreløpig i soving og spising, men de setter tydelig pris på litt kos også. Ganske morsomt å se at de allerede hjelper til med å klø med bakbenet når man klør dem litt bak øret. Det er også tydelig at de er vant til å bli litt håndtert. Når jeg tar bildene av dem, henger de helt avslappet i hånda mi. Det er ikke lenge før jeg trenger hjelp når jeg skal holde dem til portrettene, for de begynner virkelig å bli store.

2 kommentarer:

  1. Herlige bilder :) Det siste var ekstra søtt da :)

    SvarSlett
    Svar
    1. De er veldig søte! Men jeg ser at jeg ikke skal sitte i sollys å redigere bilder igjen. Har flyttet pc-en ned på kjøkkenet slik at jeg hele tiden er i nærheten av valpene, og her skinner sola inn hele dagen.

      Slett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.