mandag 22. april 2013

Volumet øker

Nå er snart ferien over. Fremdeles er det minimalt med jobb, for valpene sover mesteparten av tiden. Men når de er våkne, da er det virkelig action her! I sta satt f.eks. den ene hannen og bjeffet mot murveggen på hunderommet. Det virket som om han ville inn der, men det er litt vanskelig å forklare en liten valp at det er en vegg og at det er helt umulig.

Jeg sitter mye på kjøkkenet og da ser jeg rett inn på hunderommet (det gjør jeg for så vidt når jeg sitter på tv-stua også), og jeg har også åpnet opp inn til kjøkkenet når jeg sitter her. Det er en nysgjerrig gjeng som tar for seg nye områder på strake labber. Jeg prøver hele tiden å se hvem som skiller seg ut på noe vis; hvem er mest frempå, hvordan avreagerer de når de skvetter av f.eks. en høy lyd, men så langt har det vist seg at dette kan variere fra situasjon til situasjon. Den som jeg har følt har vært mest forsiktig til nå (og da er den egentlig ikke veldig forsiktig, bare litt mer forsiktig enn sine søsken), var plutselig den som var mest frempå i en annen situasjon. Og den som har virket som den aller tøffeste i de fleste situasjoner, var plutselig den som var mest forsiktig i neste situasjon. Dette kan også avhenge av dagsformen. Noen ganger kan en valp være veldig trøtt, og da vil den helt naturlig reagere litt annerledes enn sine lysvåkne søsken.

Et litt uskarpt bilde av en av valpene i går. 


Så langt liker jeg det jeg ser når de utforsker ting og hvordan de reagerer på lyder. Det er mye logring og høye haler! Seven driver sin egen lille miljøtrening her, for han synes det er gøy å kaste på matfatet sitt eller dytte det bortover gulvet. Det er av metall, så det bråker ganske mye. Disse valpene kommer til å bli vant til mye bråk! I sta slapp jeg en kjettingstump ned på gulvet, og det tok ikke lang tid før de lokaliserte lyden og var borte for å sjekke ut hva det var. Det liker jeg å se. Det er ikke unormalt at en valp skvetter eller blir skremt at høye lyder, men vi ønsker å se at de er så nysgjerrige at de kjapt kan avreagere. Som en del av miljøtreningen skal de også få utforske forskjellig underlag. Jeg skal prøve å få tak i et lavt balansebrett av noe slag og et skatebord, slik at de får erfaring med å gå på noe som beveger seg.

Jeg har vært veldig nøye på å gjøre slike ting med de hundene jeg har hatt, og de har vært veldig trygge i miljøer. Målet er at denne gjengen også skal bli det. I dag har det vært så sur vind, at vi bare har holdt oss inne. Men kos og lek har det blitt, og nå skal alle opp på bordet igjen.

3 kommentarer:

 1. Så nydelige valper du har fått, Kirsti! Og nydelige bilder - bloggen din har blitt en favoritt for lillegutt på 17 måneder, han smiler og ler når vi ser bilder av de små nurkene! Maya hilser til dine firbeinte! Og veldig trist å lese om Spiff...
  Hilsen Ingvill og gjengen

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Ingvill! Veldig hyggelig at dere titter innom her og at lillegutt liker bildene. Det er bare å komme på besøk hvis dere vil titte på valpene i virkeligheten også. :)

   Slett
 2. Åå, det hadde vært skikkelig koselig! Ikke bare lillegutt som er valpesyk når vi titter på bildene, nemlig! ;-)

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.