onsdag 8. mai 2013

6,5 uke gamle


Aktivitetsnivået øker stadig, og det gjør også ferdighetene. Til nå har valpene lært:
 • Å gå ut og inn fra hundehagen til valperommet på egenhånd (alle fem, men spesielt Nella, Indy og Dennis)
 • Å bade i vannskålen (Dennis spesielt)
 • Å krabbe opp i fangene til folk som er på besøk, for å få kos (alle)
 • At man blir våt i hodet når man går under en voksen hannhund som står inntil et gjerde og løfter på det ene benet (Casper)
 • Å finne alle mulige veier ut av hundehagen (spesielt Swim, men også Indy og Nella, og ved et par anledninger Casper og Dennis)
 • Å sitte og se på meg for å få leverpostei (alle fem)
 • At man får leverpostei når man legger seg også (alle fem)
 • At det er mat å få når jeg blåser to ganger i fløyta (alle fem)
 • Å krabbe over og under en presenning (alle fem)
 • Å hjelpe til med å rake under syrinene (alle fem)
 • At det er mange lyder man ikke trenger å bry seg om (alle fem)
Læringen fortsetter, og neste uke skal de også kjøre bil flere ganger. Jeg har tenkt å la dem få hilse på min gamle hest som bor bare drøyt 10 minutter herfra. Caselle, katten i huset, synes valpene er teite, men valpene har i hvert fall sett at hun har gått forbi og de har hørt henne mjaue. Så om de ikke direkte er sosialisert på katt, har de fått erfaring på at det finnes noe annet enn hunder og mennesker.

Håndteringen fortsetter også. Fra å være så medgjørlige og greie, har de denne ukene funnet ut at de ikke har tid til å ligge stille særlig lenge. Men klørne må klippes, og ved at jeg var rolig, tålmodig og bestemt, fant alle fem ut at det ikke var så verst allikevel.

De får nå tre måltider om dagen og fremdeles mye melk fra Rikke. De får tørrfôr fra Arion blandet med Biola og Vom og hundemat. I går satt jeg frem to skåler, en med tørrfôr og en med kjøttet, og da spiste de naturlig nok kjøttet først. Men tørrfôret går også ned. De fikk det tørt for første gang i går, og de knasket det i seg. Leverpostei får de når de står på bordet, og da sjekker vi også ører, øyne og tenner. De får også leverpostei når de sitter stille og ser på meg.

Vi har hatt noen herlige dager med sol og varmt vær, så da har vi vært ute nesten hele dagen. I ettermiddag kom regnet, så for at valpene skulle få ut litt energi, trente jeg litt med dem, og alle valpene både satt og la seg for å få leverpostei. Etterpå fikk de smake på harde godbiter også, og det falt i smak bare de fikk tenkt seg litt om.

Bildene er tatt de siste dagene. For at jeg skulle være helt sikker på hvem jeg har tatt bilde av (det er ikke alltid så lett å se på bildene), har Nella på seg rødt halsbånd, Dennis har svart, Casper har blått, mens Indy og Swim går uten. Enjoy!

Nella har veldig lyst på leken, men Casir har ikke særlig lyst til å gi den fra seg. 

Casper synes hår er spennende. 

Casper igjen. 

Casir.

Dennis har tatt seg et bad. 

Dennis.

Indy.

Indy.

Nella vil gjerne ha halen til Seven.

Nella.

Rikke lærer Indy å tygge på pinner. 

Nella vil også lære det!

Rikke og Casper.

Dennis og Nella er helt fascinert. 

Swim og Seven. Tenker de to kommer til å bli gode kompiser de neste ukene. 

Swim og Dennis.

Swim synes halen til Casir ser litt fin ut. 

Swim fant seg et fang å sovne i.

Casper.

Casper.

Casper.
Casper.
Dagen ble avsluttet med en liten treningsøkt: sitt og kontakt. Synes de er ganske flinke! Fra venstre: Nella, Casper, Dennis og Indy. Swim sitter bakerst. 1 kommentar:

 1. Så flotte bilder av gjengen din. Skjønner godt at det vil bli tomt når de reiser. Hjelper litt at en hjerte knuser skal bo hos der da.

  SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.