torsdag 16. mai 2013

Miljøtrening og besøk hos dyrlegen

Miljøtreningen er godt i gang, og valpene – de er noen herlige små med masse selvtillit! For at dere skal se hva jeg mener, har jeg lagt ved to filmsnutter som viser hvordan de takler å gå på en nytt underlag som beveger seg litt (luftmadrass) og hvordan de reagerer når jeg kaster et metallmatfat på gulvet. Det skal sies at det sistnevnte har de blitt mye mer gradvis introdusert for! Det er aldri noen som har blitt skremt. Hvis dere ser på filmen er det noen av valpene som kaster seg frem for å undersøke, mens noen ikke bryr seg nevneverdig om det som skjer. Mine hunder er vant til mye støy, for jeg er en skikkelig kløne og mister stadig vekk noe i gulvet som bråker. Det å ha hunder som viser sterk redsel for lyder, kan være en stor utfordring, så jeg er veldig glad for at denne gjengen så langt viser at det skal mye til for å vippe dem av pinnen. Til nå er det ingenting som har vippet dem av pinnen.På mandag begynte jeg så vidt båndtreningen innendørs, og i går fikk de også litt utendørs. Med oppmuntring og godbiter gikk det så fint så. I går var vi også en tur på Logreklinikken. Der fikk alle valpene en gjennomgang av superkiropratoren jeg bruke på hundene mine. Et par av valpene hadde noen små låsninger, noe som ikke er så rart med tanke på hvor heftig de leker. Swim var en av dem. Veldig greit å få en gjennomgang! Jeg drar dit med andre hundene minst en gang i året, men oftere dersom jeg ser at noe ikke er som det skal. Seven får jo jevnlige behandlinger nå pga. de dårlige hoftene.

På vei hjem dro vi innom dyrlegen, og der fikk alle valpene helsesjekk, vaksine og ble ID-merket med mikrochip. Alle valpene oppførte seg helt eksemplarisk, og alt var i skjønneste orden. Gutta har til og med begge testiklene på plass allerede, noe som ofte kan drøye litt på en flat. Et par av valpene var litt «løse» i leddene ennå, men det er helt normalt, sa dyrlegen. Jeg kjøpte like godt med pass til alle sammen, for med de nye reglene som har kommet, må man ha pass også for å reise til Sverige. Og markkur + stempel i passet, men det kan dere få mer info om hos dyrlegen. Valpene skal vaksineres på nytt når de er 12 uker gamle, og da skal de også ha ny ormekur.

1 kommentar:

  1. Veldig artige filmer, og imponerende hvor lite engstelige de er for matfatet.

    SvarSlett

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.