Om oss


Vi holder til i Aurskog, ca. 40 minutter øst for Oslo, i et lite rødt hus omkranset av skog og mark på alle kanter. Mesteparten av fritiden brukes på turer i skogen og på jakttreninger, men med noen års mellomrom kommer det til å dukke opp noen valpekull her. 

Navnet Nifty Dude kommer fra den aller første hunden som var bare min – storpuddelen Cisco, eller Bravissimo's Nifty Dude som han het på papiret (oppkalt etter en hest i USA). Han var en herlig hund med en stor personlighet. Da jeg lagde en hjemmeside tidlig på 2000-tallet, fikk den navn etter ham. I mange år hadde jeg en fin flokk med hunder med Cisco i spissen som jeg kalte for mine «nifty dudes», dermed føltes det også ganske naturlig å søke om det som kennelnavn. Så får jeg heller leve med at det kan virke som et litt snodig navn for tispene som blir født her. På den annen side: «Dude» kan brukes om jenter også! 

Jeg har hatt hunder siden 1988, og i 2003 fikk jeg min første flat coated retriever, Casir. Planen med ham var å konkurrere i lydighet. Casir sjarmerte meg i senk med sitt herlige vesen og positive innstilling til alt her i livet, så to år senere kjøpte jeg fetteren hans, Spiff. Med disse to ble interessen for jaktprøver vekket, men av forskjellige årsaker var det allikevel lydighet vi trente mest.   

For tiden har jeg fire flatter: Rikke, Swim, Snow og Six. Rikke er moren til Swim, og Swim er faren til Six, så nå har jeg tre generasjoner i hus. Six er nesten 4. generasjon jeg har, for Spiff var kullbroren til oldemoren hans. Snow er min tyske import fra engelske linjer, og hun skal forhåpentligvis ha et kull med Swim etter hvert. Mens Rikke er pensjonist, deltar jeg på jaktprøver med Swim og Snow, og det er også planen med Six. 

Jeg har jobbet som hundeinstruktør siden 2002 og drevet Romerike Hundeskole siden 2004, så det går for det meste i hund. Og jeg elsker det! 

Kontaktinfo:
Kirsti Ekstrøm
Ringkollveien 54 
1925 Blaker 
Tlf. 400 68 881 (kun SMS pga. dårlig dekning)
E-post: ke@niftydude.com
Her bor vi.