tirsdag 8. september 2015

Swim nr. 2 i jaktcupen 2015

Så var vi kommet til årets siste jaktcup i avdeling Oslo. Med unntak av en cupkveld, der Swim og jeg heller ble med på en trening med levende fugl som forstyrrelser, har vi deltatt alle gangene. 5 av 7 poster var tellende. http://retrieverklubb.no/oslo/index.cfm?id=419871

Vi startet med å få 20 poeng og bli dommerens favoritt på årets første post i mars. Sitt og bli + fot var oppgaven, og Swim hadde visstnok dagens beste fot.

Swim med koppen han fikk på post 1.


På post 2 var det dirigering. Der var jeg veldig fornøyd med Swim. Han løste oppgavene mye bedre enn forventet, og hadde en snorrett linje ut til en skjult dirigering m/forstyrrelse. Veldig fornøyd eier og 17 poeng.

Post 3 var markering/terrengskifte, og den gikk vi dessverre glipp av. Skulle gjerne ha vært med på den, for Swim er som oftest god på markeringer.

Post 4 var utsignal. Det var en relativt vanskelig post der man skulle sende hunden ut til et punkt rett frem. Der skulle hunden stoppes. Så ble det skutt og kastet en forstyrrelse foran og til siden for hunden, som den ikke skulle hente. Deretter skulle man sende hunden videre ut til en skjult dirigering. Swim måtte stoppes en gang fra å ta forstyrrelsen og trengte litt hjelp for å komme helt ut til dirigeringen, men jeg er egentlig fornøyd med at han løste oppgaven. 12 poeng på den.

Post 5 var siste post før sommeren: feltsøk. Alle dummyene var merket med poeng, så det var altså om å gjøre at hunden hentet flest mulig dummyer og i hvert fall aller helst de med høyest poeng. Litt flaks, måtte man altså ha der. Swim kom hjem med en dummy uten poeng på, og den hadde nok ligget der en god stund, for den veide et tonn! Men Swim gjorde en bra jobb og fikk inn 13 poeng. Kun en annen hund fikk like mange poeng, så akkurat på den posten var 13 poeng veldig bra.

Post 6 var minne, og den har jeg jo allerede skrevet litt om her. Kort fortalt et par markeringer + en forstyrrelse, og den først kastede dummyen skulle inn til slutt. Swim var flink og fikk 20 poeng på den.

Post 7, og årets siste post, var vannarbeid. Her gikk vi tre og tre hunder. Det startet med en walkup der det ble kastet en dummy bak linja, slik at vi måtte snu oss. Deretter gikk vi videre. Nytt kast langt ut på vann, der hundene nok ikke så, men bare hørte plasket pga. høy vegetasjon. Deretter nytt kast opp på jordet. Hund nr. 1 skulle først hente den på vannet, deretter den på jordet og til slutt den først kastede. Når alt var inne, rullerte vi, gikk videre og gjentok prosedyren. Swim var sistemann ut, så han måtte se 9 kast, hvor 6 ble hentet, før det var hans tur. Men det tok han heldigvis med stor ro, og sine egne apporter hadde han full kontroll på. 20 poeng på den.

Totalt endte Swim på 90 poeng og ble nr. 2, kun 2 poeng bak vinneren. Morsomt, selv om dette først og fremst er sosialt og en fin trening. Og dessuten gikk det mye bedre enn jeg hadde trodd, ettersom jeg tenkte at multeklassen ville bli i vanskeligste laget for Swim, men allikevel fin trening til AK.


Swim er fornøyd med egen innsats. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge igjen en melding. Hvis du ikke er logget på med en profil, kan du velge «navn/nettadresse» eller «anonym» i nedtrekksfeltet.